Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging In Duplo

Studievereniging In Duplo

Studievereniging In Duplo is de grootste vereniging voor dubbelstudenten in Nederland.
Onze leden volgen in Nederland unieke dubbelprogramma’s aan de Erasmus universtieit: het ‘mr.drs.-programma voor Economie & Rechten’ en het ‘Double degree programma voor Rechten & Bedrijfskunde’. Aan de Rechtenstudie kan invulling gegeven worden door een bachelor en master in Rechtsgeleerdheid of in Fiscaal Recht.
We zijn verbonden aan de Erasmus School of Economics, de Rotterdam School of Management en de Erasmus School of Law. In zes jaar tijd halen onze studenten twee bachelor- en twee mastertitels, het programma is dan ook alleen toegankelijk voor de meest gemotiveerde studenten. In Duplo telt circa 800 leden.

Informatie over Studievereniging In Duplo

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging In Duplo. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:29 februari 2000
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Dubbelstudenten Economie & Rechten en Recht en Bedrijfskunde-studenten
Aantal leden/contribuanten:800
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Sanders-building L0.05
Bestuur / kantoorlocatie:Sanders-building L0.05
Stad:Rotterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:00. Zaterdag en zondag gesloten. Borrels vinden plaats op verschillende externe locaties in Rotterdam.
Prijs contributie:20

Geschiedenis

In Duplo is in de zomer van 1999 onofficieel opgericht door inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Op de eerste schrikkeldag van het nieuwe millennium is de vereniging officieel opgericht met de vastlegging van de statuten en het huishoudelijk reglement door de algemene ledenvergadering.
Al vanaf begin 1999 zijn zes mr.drs.-studenten bezig geweest met het opstarten van een dispuut. De oprichting gebeurde in samenspraak met prof. mr. dr. Louis Visscher, de coördinator van het mr.drs.-programma, alsmede een bestuurslid van de Economische Faculteitvereniging Rotterdam en een bestuurslid van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. In Duplo was namelijk een ondervereniging van deze twee faculteitsverenigingen. Voor In Duplo leden is een gecombineerd lidmaatschap ingevoerd. Leden van In Duplo zijn daarom altijd lid van beide faculteitsverenigingen.
In 2002 is In Duplo in samenspraak met de Economische Faculteitsvereniging en de Juridische Faculteitsvereniging een studievereniging geworden.
In 2017 volgde wederom een grote verandering voor de vereniging: vanaf dit jaar is het mogelijk voor studenten van de Double Degree in Recht & Bedrijfskunde om lid te worden van In Duplo. Er is dit jaar dan ook een samenwerking aangegaan met de RSM en de RSM STAR.

Activiteiten

In Duplo is een studievereniging voor zowel bachelor- als masterstudenten (jaar 1 tot en met 6). We bieden verschillende informele en formele evenementen aan. De interne informele evenementen variëren van eerstejaarsreizen, pooltoernooien tot ijssculpturenworkshops. Bovendien biedt In Duplo veel formele evenementen aan: ons grootste evenement is Meet the Layers; een week waarin elke dag twee toonaangevende advocatenkantoren in Amsterdam of Rotterdam worden bezocht. Daarnaast hebben wij veel samenwerkingen met de Big Four-kantoren, maar ook bijvoorbeeld de VEB en Achmea.

Onze grootste evenementen zijn de studiereis, de afgelopen jaren zijn we naar Toronto, Seoul, New York, Taipei en Rio de Janeiro geweest. We organiseren ook elk jaar een campusbreed In Discussio congres met prominente sprekers die een relevant thema aanschrijft.

Missie & Visie

Het verbinden en het creëren van vriendschappen onder onze leden. Onze leden zo goed mogelijk voorbereiden en informeren over de vele loopbaanmogelijkheden die onze leden hebben, door samenwerkingen met onze formele partners en alumni.

Overige Informatie

Een In Duplo lidmaatschap brengt ook een automatisch lidmaatschap bij de juridische faculteitsvereniging en de economische/bedrijfskunde faculteitsvereniging

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 november 2019 om 03:46.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud