Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Ilythia

Studievereniging Ilythia

​Studievereniging Ilythia is de studievereniging voor studenten van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen en is op 21 januari 2015 opgericht. De doelstellingen van de vereniging zijn het creëren van een platform voor de studenten, het verbeteren van saamhorigheid tussen de studenten, het verbreden en verdiepen van onderwijs en het slaan van een brug tussen studie en praktijk. Deze streven wij na door het organiseren van activiteiten, lezingen, weekendjes weg, borrels en feesten, georganiseerd door de acht commissies.
Inmiddels is het lustrumjaar in volle gang en hebben wij het 5-jarig lustrum gevierd in januari 2020.

Informatie over Studievereniging Ilythia

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Ilythia. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:21-01-2015
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG)
Aantal leden/contribuanten:161
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Dirk Huizingastraat 3-5
Stad:Groningen
Prijs contributie:15

Geschiedenis

SV Ilythia is 21-01-2015 opgericht door Sophie Klijnstra, Roos Wind, Reineke Oosterhuis en Nienke Bijen. Door middel van een wedstrijd is de naam gekozen voor deze studievereniging. Alle studenten en docenten van de AVAG mochten suggesties insturen en uiteindelijk werd er het meest gestemd op Ilythia.
Ilythia is de godin van de voortplanting en de bevalling. Haar naam betekent ”zij die verschijnt” .
In de Griekse mythologie is Ilythia de dochter van Zeus en Hera. Ze werd met haar moeder, en later ook met Artemis, door in barensnood verkerende vrouwen aangeroepen om hen te helpen.
Ilythia wordt oorspronkelijk gespeld als ‘Ilithyia of Eileithyia’. Gekozen is om de spelling ‘Ilythia’ te gebruiken als moderne variant op deze naam.

Activiteiten

Elk studiejaar organiseert SV Ilythia verschillende activiteiten, zowel studiegerelateerd als activiteiten ter ontspanning en afleiding van de studie. We proberen jaarlijks borrels en een gala te organiseren in samenwerking met andere studieverenigingen, dit is altijd erg gezellig! Verder vindt er elk jaar een weekend weg plaats, dit jaar voor het eerst naar het buitenland in verband met het lustrumjaar. Om het 5-jarig bestaan van SV Ilythia passend te vieren hebben we van 21 t/m 23 januari 2020 het eerste lustrum georganiseerd. Er was onder andere een openingsfeest, symposium, diner en eindfeest georganiseerd. Tot slot proberen we jaarlijks geld op te halen voor een goed doel, dit jaar in samenwerking met het Rode Kruis.

Missie & Visie

Zoals gezegd betreffen de doelstellingen van de vereniging het creëren van een platform voor de studenten, het verbeteren van saamhorigheid tussen de studenten, het verbreden en verdiepen van onderwijs en het slaan van een brug tussen studie en praktijk. Verloskunde is soms een zware opleiding waarbij het fijn kan zijn om ervaringen te delen met medestudenten en samen te ontspannen. Lezingen en symposia kunnen een mooie toevoeging bieden aan de opleiding met betrekking tot onderwerpen die minder aan bod komen. SV Ilythia geeft de studenten hiertoe een platform en ontmoetingsplek, niet zelden onder het genot van een drankje en een hapje.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 11 januari 2020 om 16:06.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud