Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging IDent

Studievereniging IDent

Studievereniging IDent is een studievereniging voor de studenten van de opleiding Forensisch Onderzoek. Er worden meerdere keren per jaar interessante lezingen en excursies georganiseerd die betrekking hebben tot de opleiding. Daarnaast is het ook mogelijk om bij ons bijlessen te volgen en kunnen wij ook helpen bij het zoeken naar een stage- of afstudeerplek. Naast alle interessante en studie gerelateerde activiteiten is er bij sv. IDent ook ruimte voor ontspanning. Al dit moois wordt mogelijk gemaakt voor en door studenten. Sv. IDent is tevens een hele hechte vereniging waar iedereen bevriend is met elkaar en samen geniet op de themafeestjes die door ons georganiseerd worden. De vereniging is één en al gezelligheid en iedereen is altijd welkom!

Informatie over Studievereniging IDent

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging IDent. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:30 juni 2010
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de opleiding Forensisch Onderzoek
Aantal leden/contribuanten:280
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Update Enschede
Bestuur / kantoorlocatie:W4.37 in Saxion Hogeschool Enschede
Stad:Enschede

Geschiedenis

Sv. IDent is op 30 juni 2010 opgericht, in eerste instantie voor de studenten van de studieroute Crime Science. In september 2011 is hier de opleiding Forensisch Onderzoek bijgekomen. Het begon als een kleine groep studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een hechte en relatief grote vereniging. Het idee om de studievereniging op te richting kwam doordat 4 studenten in de introductieweek van 2009 een grote doelgroep begeleidde. Bestuursleden van 2 andere studieverenigingen hadden hen benaderd met het idee om een studievereniging op te richten en zodoende zijn zij aan de slag gegaan. Naast de naam sv. IDent waren ook de namen sv. Dacty en sv. Alibi een optie, maar sv. IDent was het populairst. De naam is een afkorting voor “identificatie”. Vanaf 2018 is de studieroute crime science gestopt, maar voor de studenten van de opleiding Forensisch Onderzoek gaat de studievereniging gewoon door.

Activiteiten

Bij studievereniging IDent wordt er elk jaar een studiereis naar het buitenland georganiseerd. Afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld naar Bratislava geweest. Tijdens de studiereis gaan we met een groep van ongeveer 50 studenten op bedrijvenbezoeken en ontdekken we natuurlijk de stad. Ook wordt er jaarlijks een ledenweekend georganiseerd aan het begin van het schooljaar zodat de eerstejaars en de ouderejaars elkaar kunnen leren kennen. Het is een weekend vol spelletjes en gezelligheid. Door het jaar heen worden er zowel educatieve als ontspannende activiteiten georganiseerd. Educatieve activiteiten zijn bijvoorbeeld excursies naar de snijzaal of penitentiaire inrichting of gastlezingen van personen uit het werkveld. Onder ontspannende activiteiten verstaan we bijvoorbeeld de jaarlijkse barbecue, lasergamen en het jaarlijkse kerstdiner. Afgelopen jaar zijn ook voor het eerst de excursiedagen opgezet. Tijdens de excursiedagen ga je 2 dagen naar een stad in Nederland waar we studiegerelateerde bedrijven bezoeken. IDent heeft tot nu toe ook elk jaar nog meegelopen met de batavierenrace, waarnaast we ook geld ophaalden voor het goede doel.

Missie & Visie

De missie is de belangen van de leden te behartigen. We willen dat de studenten een zo leuk mogelijke studententijd krijgen en dat dit wordt gecombineerd met het ondersteunen van de studie en het kennis laten maken met het werkveld. Jaarlijks wordt er aan de leden gevraagd wat de tops en tips zijn. Dit wordt besproken binnen het bestuur en binnen de commissies en zo werken we er samen met de leden aan de vereniging elk jaar beter te maken.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 februari 2020 om 09:01.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud