Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Hucbald

Studievereniging Hucbald

Studievereniging Hucbald is de studievereniging voor studenten Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Studievereniging Hucbald heeft een jaarlijks wisselend vijf-koppig bestuur en zeven commissies. De vereniging houdt zich bezig met het organiseren van studiegerelateerde en sociale activiteiten voor haar ruim 110 leden. Enkele hoogtepunten zijn het jaarlijks terugkerende Koorproject, de Familiedag, Alumnidag en de buitenlandse reis, dit jaar naar Praag. Naast alle eigen activiteiten werkt Studievereniging Hucbald samen met vele andere studieverenigingen en bedrijven in met name Utrecht en Amsterdam om een nog gevarieerder aanbod aan haar leden te kunnen bieden. Daarnaast werkt Studievereniging Hucbald nauw samen met de Universiteit Utrecht om de studie Muziekwetenschap te blijven optimaliseren./

Informatie over Studievereniging Hucbald

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Hucbald. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1 oktober 1941
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht
Aantal leden/contribuanten:110
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:geen
Bestuur / kantoorlocatie:Kromme Nieuwegracht 20, kamer 3.11
Stad:Utrecht
Prijs contributie:20

Geschiedenis

In 1941 besloot een groep muziekwetenschapstudenten, waaronder Hélène Nolthenius (1920–2000) en Nancy van der Elst (1919-2017), een dispuut op te richten. Ze noemden het naar de monnik Pseudo-Hucbald van St. Amand (ca. 850–930, hoe het zat met dat ‘pseudo’ kon ook mevrouw Van der Elst helaas niet vertellen), die enkele van de vroegst bekende muziektheoretische geschriften uit de Lage Landen naliet en dus een geschikte naamgever voor de vereniging werd bevonden.

Activiteiten

In de loop der jaren heeft Hucbald zich ontwikkeld tot een moderne studievereniging. Vandaag de dag houdt Hucbald zich bezig met het organiseren van o.a. lezingen, feesten, gala’s, borrels, concertbezoeken, een studiereis, excursies, introducties, workshops en een koorproject. Ook verzendt de vereniging elke twee weken een digitale nieuwsbrief en verzorgt Hucbald de boekverkoop voor muziekwetenschapstudenten. Hucbald is ‘zusje’ van A-Eskwadraat (wiskunde, natuurkunde en informatica), Alias (taal- en cultuurstudies) en FUF (wijsbegeerte).

Missie & Visie

Studievereniging Hucbald zorgt er voor dat de studenten van muziekwetenschap een geweldige studententijd kunnen beleven met leuke en studiegerelateerde activiteiten. Ook bieden zij een plek waarbij studenten van verschillende jaarlagen en alumni elkaar beter kunnen leren kennen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 17 maart 2020 om 06:04.

Bronnen: geen

Skip to content