Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Helios

Studievereniging Helios

Helios is de studievereniging voor studenten Neerlandistiek van de UvA. De vereniging organiseert zowel studiegerelateerde als niet-studiegerelateerde activiteiten. Daarnaast houdt Helios een wekelijkse borrel in ons stamcafé De Gaeper. Helios staat voor gezelligheid en leuke contacten met studiegenoten. Bij Helios maak je vrienden voor het leven.

Informatie over Studievereniging Helios

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Helios. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:15-12-1918
Status:Actief
Doelgroep / instituut:UvA-studenten neerlandistiek
Aantal leden/contribuanten:282
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Vast café is De Gaeper (Staalstraat 4)
Bestuur / kantoorlocatie:Spuistraat 134 (kamer 2.01F)
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Iedere donderdag van 20.00 tot 01.00 uur. (Uitzonderingen daargelaten)
Prijs contributie:35

Geschiedenis

In 1918 werd Helios opgericht, dus de vereniging bestaat al meer dan honderd jaar. Daarmee is Helios een van de oudste studieverenigingen van Nederland. In de Tweede Wereldoorlog stond het verenigingsleven tijdelijk op pauze, maar Helios is altijd blijven bestaan. Het acroniem HELIOS staat sinds jaar en dag voor ‘Historie En Letteren Is Onze Studie’.

Activiteiten

Helios organiseert studiegerelateerde activiteiten, zoals taalcafés, leesclubs en lezingen. Daarnaast organiseert Helios andere activiteiten, denk aan een wekelijkse borrel, een toneelstuk, meerdere feesten, een studiereis en bezoekjes aan talkshows. Ook zijn Helioten gezond en sportief, zo organiseren we gezonde diners en een barbecue en uitjes naar de schaatsbaan en een voetbaltoernooi.

Missie & Visie

Bij Helios willen we ervoor zorgen dat studenten Neerlandistiek een extra leuke studietijd hebben. Dit doen we door leuke activiteiten en samenkomsten te organiseren.

Overige Informatie

Helios is een hechte studievereniging waar iedereen welkom is. Hier ontstaan vriendschappen voor het leven. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar ons e-mailadres: helios-fgw@uva.nl of door het aanmeldingsformulier in te vullen via onze website.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 9 november 2019 om 18:31.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud