Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Fiscagio

Studievereniging Fiscagio

De studievereniging Fiscagio staat voor de belangen van de studenten van Finance Tax & Advice op de Hanzehogeschool, te Groningen. De missie van studievereniging Fiscagio is het organiseren van activiteiten waarbij studenten, school en beroepspraktijk bij elkaar worden betrokken. Daarnaast wil het de belangen van de studenten aan het Instituut Financieel Economisch Management (FEM) aan de Hanzehogeschool Groningen behartigen. Tot slot zet zij zich in om van sociale contacten tussen leden onderling en met studenten binnen het instituut FEM te bevorderen. Om de stap zo klein mogelijk te maken hebben wij actieve en enthousiaste leden nodig. Die zich durven in te zetten voor de vereniging en activiteiten organiseert die van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast is de beroepspraktijk ook een bijzonder belangrijke speler in dit proces. De beroepspraktijk draagt bij in het ontwikkelingsproces van de student. De beroepspraktijk kan inzicht creëren in hetgeen wat vereist wordt in een gewenste toekomstige functie. De student krijgt een beter beeld wat van hem verwacht wordt en hoe hij dit kan bereiken.

Het bestuur van Fiscagio bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, intern coördinator en extern coördinator. Naast het bestuur zijn er een aantal commissies, is er een Raad van Toezicht, Algemene Ledenvergadering en een kascommissie.

Informatie over Studievereniging Fiscagio

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Fiscagio. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1994
Status:Actief
Doelgroep / instituut:FEM instituut
Aantal leden/contribuanten:150
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Zernikeplein 7 kamer E2.07
Stad:Groningen
Prijs contributie:10

Geschiedenis

De Studievereniging Fiscagio, voorheen Avoir Fiscal is opgericht in 1994 voor en
door studenten van de opleiding Fiscaal Recht en Economie aan de Hanzehogeschool
te Groningen. De vereniging is begonnen onder de naam ‘FIOD’, een afkorting die in Nederland beter bekend staat als de Fiscale inlichtingen en opsporingsdienst. In 1998 is de naam veranderd naar Avoir Fiscal, vernoemd naar een Frans arrest uit 1986 over de vrijheid van vestiging in de Europese Unie. Destijds, in 1994, is de vereniging begonnen met 50 leden, tegenwoordig telt de vereniging circa 150 leden.

Activiteiten

Wij organiseren verschillende soorten activiteiten, dit zijn studie gerelateerde activiteiten maar ook sociale activiteiten. Zo bezoeken we meerdere bedrijven tijdens de bedrijfsbezoeken bij verschillende partners, ook komen de partner naar ons toe tijdens het jaarlijkse symposium. Een of twee keer per jaar wordt er een workshop gegeven dit kan studie gerelateerd zijn maar dit is niet altijd het geval. We organiseren elk jaar ook twee reisjes, een binnenlandse reis en een buitenlandse reis waarbij we altijd naar een mooie Europese stad gaan. Daarnaast hebben we ongeveer elke 2 maanden een borrel in onze stamkroeg de Brouwerij deze borrels hebben altijd een leuk thema. Voorafgaand aan de borrel vind er altijd een sociale activiteit plaats je kan hier denken aan bijvoorbeeld bowlen, cocktailworkshop of een leuke bingo.

Missie & Visie

De missie van Studievereniging Fiscagio is het organiseren van zowel sociale- als studie gerelateerde activiteiten waarbij studenten, de Hanzehogeschool en de beroepspraktijk zijn betrokken. Daarnaast wil de studievereniging de belangen van leden behartigen. Fiscagio heeft als extra missie; het Financial Services Management gedeelte van de opleidingen mede behartigen. Dit omdat de opleidingen, die voorheen Financial Services Management en Fiscaal Recht en Economie waren, zijn samengevoegd. Daarnaast behartigde Avoir Fiscal voorheen alleen de belangen van Fiscaal Recht en Economie. De nieuwe opleiding Finance, Tax and Advice zal Studievereniging Fiscagio vertegenwoordigen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 29 januari 2020 om 21:04.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud