Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Emile

Studievereniging Emile

Studievereniging Emile is de studievereniging der Pedagogische Wetenschappen en Academische Pabo van de Universiteit van Leiden. Emile is voor en door studenten. Wij zijn de link tussen de studenten, de studie en de praktijk. Studenten kunnen bij ons terecht met vragen over hun studie en andere zaken. Emile verkoopt boeken en samenvattingen, maar is daarnaast ook zeer actief in het organiseren van activiteiten. Voor studiegebonden activiteiten organiseren wij lezingen, workshops, excursies en meer. Door middel van deze activiteiten probeert studievereniging Emile haar leden in contact te brengen met het werkveld en de praktijk. Natuurlijk zorgt Emile ook voor ontspanning door middel van niet-studiegebonden activiteiten zoals onder andere uitjes, feesten en studiereizen naar het buitenland.

Informatie over Studievereniging Emile

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Emile. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:10 juli 1990
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Pedagogische Wetenschappen & Academische Pabo
Aantal leden/contribuanten:767
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Faculteit Sociale Wetenschappen
Bestuur / kantoorlocatie:Kamer SB05
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag t/m donderdag: 10:00 - 16:00 uurVrijdag: 11:00 - 14:00 uur.In het weekend gesloten.
Prijs contributie:17.5

Geschiedenis

Studievereniging Emile is opgericht op 10 juli 1990. Emile heeft haar naam verkregen van het eerste opvoedkundige boek ‘Émile ou De l’éducation’ van filosoof Jean-Jacques Rousseau. Hij beschreef hierin de volgens hem ideale opvoedingsmethode. Het boek beïnvloedt en inspireert pedagogen nog elke dag.

Activiteiten

Studievereniging Emile organiseert studiegebonden en niet-studiegebonden activiteiten met de hulp en steun van commissies. Zo worden er lezingen, workshops, excursies, symposia en praktijkavonden georganiseerd. Op deze manier geeft Emile studenten de kans om zich te oriënteren en contacten te leggen in het werkveld. Ook organiseren we niet-studiegebonden activiteiten, zoals studiereizen, feesten, uitjes, borrels en in 2019 een Lustrummaand!

Missie & Visie

Studievereniging Emile is er voor alle studenten van Pedagogische Wetenschappen & Academische Pabo. Studenten kunnen bij ons terecht met vragen over hun studie en andere zaken. We willen het de studenten zo makkelijk en aangenaam mogelijk maken. We stralen toegankelijkheid en warmte uit en hopen zo altijd benaderbaar te zijn voor onze leden. Onze deur staat dan ook altijd open en de thee staat klaar!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 februari 2020 om 07:24.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud