Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Comenius

Studievereniging Comenius

Comenius is de studievereniging van Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en de Universitaire Pabo aan de Universiteit van Amsterdam. Wij bieden onze leden de mogelijkheid elkaar, de vereniging, de opleiding en het vakgebied beter te leren kennen door het aanbieden van studiegerelateerde en niet-studiegerelateerde activiteiten en diensten.

Informatie over Studievereniging Comenius

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Comenius. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:26 juni 1997
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en Universitaire Pabo aan de Universiteit van Amsterdam
Aantal leden/contribuanten:450
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Nieuwe Achtergracht 166 (kamer B1.05)
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 16:30
Prijs contributie:17.5

Geschiedenis

De vereniging is opgericht in 1997 en maakte na een korte periode van stilstand een groei door. Er zijn vanaf het begin verschillende mensen actief bezig geweest voor de vereniging. Daarnaast is er altijd een boekverkoop geweest en was er de mogelijkheid om samenvattingen en tentamens te kopiëren. Vanaf 2009 is er veel gebeurd wat betreft professionalisering. In de jaren daarop is er veel veranderd en verbeterd en is de vereniging steeds professioneler geworden. Vanaf 2012 zijn er ook hechtere banden gecreëerd met de broederverenigingen van de Faculteit van Maatschappij- en Gedragswetenschappen. De laatste jaren is de vereniging steeds meer gegroeid en is de stijgende lijn van professionalisering voortgezet door alle besturen. Tegenwoordig heeft de vereniging tussen de 400 en 450 leden, maar we blijven groeien.

Activiteiten

Studievereniging Comenius organiseert zowel studiegerelateerde als niet-studiegerelateerde activiteiten. Bij studiegerelateerde activiteiten kan je denken aan symposia, congressen, praktijkdagen of bijvoorbeeld het bezoeken van een instelling. Niet-studiegerelateerde activiteiten zijn borrels, feesten en andere sociale activiteiten zoals een pubquiz of een diner. Naast deze activiteiten organiseert de vereniging ook ieder jaar een studiereis en een liftweekend.

Missie & Visie

De doelstelling van Studievereniging Comenius is om studenten naast hun reguliere studieprogramma net iets meer te bieden op zowel studiegerelateerd als op sociaal gebied. Daarnaast willen we onze studenten door middel van studiegerelateerde activiteiten extra uitdaging en verdieping bieden en studenten in contact te brengen met de praktijk. Hiermee proberen wij bij te dragen aan de beroepsoriëntatie van de leden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 09:56.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud