Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging BOW

Studievereniging BOW

BOW is dé studievereniging voor bestuurskundestudenten in Nijmegen. Wij zijn een middelgrote vereniging die zowel informele als formele activiteiten organiseert voor alle jaarlagen, van eerstejaars tot (pre-)masters. Als lid van BOW kan je onze vele activiteiten bezoeken en kan je deelnemen in één van onze zeventien commissies. Commissies zijn groepen studenten die samen activiteiten organiseren of producten maken. Denk aan borrels, een gala, het verenigingsblad, lezingen, een carrièredag, excursies, een (ski)reis en nog veel meer! Daarnaast biedt BOW ondersteuning bij de studie door het aanbieden van gratis samenvattingen en 10% korting op je studieboeken! Lid worden van BOW kost slechts €10,00 per jaar en is volledig vrijblijvend; je hebt dus geen verplichtingen.

Informatie over Studievereniging BOW

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging BOW. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:14-04-1992
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Bestuurskunde
Aantal leden/contribuanten:511
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Malle Babbe Café
Bestuur / kantoorlocatie:Heyendaalseweg 141.00.170
Stad:Nijmegen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:N.V.T.
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Op 14 april 1992 is door studenten Bestuurs- en Organisatiewetenschap Studievereniging BOW opgericht. Door middel van een studievereniging konden de studenten hun belangen beter behartigen. Bovendien was er behoefte aan een vereniging voor studenten Bestuurs- en Organisatiewetenschap zodat zij zowel formele als informele activiteiten konden organiseren. De naam “BOW” wordt ontleend aan de naam van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Inmiddels is de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap veranderd in de studie Bestuurskunde, maar BOW is nog steeds springlevend!

Activiteiten

Gedurende het hele jaar wordt er door BOW een breed scala aan activiteiten georganiseerd. Op formeel gebied organiseren wij onder anderen meerdere lezingen, een symposium, een carrièredag en bedrijvenbezoeken. Op informeel gebied organiseren wij onder anderen borrels, sport- en spelactiviteiten, een gala en cantussen. Daarnaast gaan we ieder jaar meermaals op reis met BOW. We hebben jaarlijks twee excursies; één binnen of dichtbij Nederland en één wat verder weg. Tevens maken we ieder jaar een grote buitenlandse reis. Vorige bestemmingen waren Moskou, Boedapest en Israël & Palestina. Tot slot gaan we jaarlijks op skireis. Al deze activiteiten worden door leden zelf georganiseerd.

Missie & Visie

Toen BOW in 1992 werd opgericht heeft zij in haar statuten vijf doelstellingen opgenomen. Deze doelstellingen zijn nog steeds het fundament van onze vereniging. Deze doelstellingen zijn:

Belangenbehartiging van huidige en toekomstige bestuurskundestudenten
Informatieverschaffing in de breedst mogelijke zijn
Het bieden van studiegerelateerde en ontspannende activiteiten
Het bieden van ontplooiingsmogelijkheden
Het bevorderen van integratie onder de Nijmeegse bestuurskundestudenten

Ieder jaar weer streeft BOW deze belangen met succes na, met een steeds groter wordend ledenaantal en activiteiten- en commissieaanbod.

Overige Informatie

Naast de activiteiten die georganiseerd worden door de leden organiseert BOW samen met andere (studie)verenigingen en de universiteit jaarlijks meerdere andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld feesten, een debat en een bowlingtoernooi.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 09:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud