Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Aufschwung

Studievereniging Aufschwung

Aufschwung ist keine Studentenvereinigung wie man sie im deutschsprachigen Raum (oder in den Niederlanden mit dem Namen Studentenvereniging) findet. Stattdessen sind wir eine sgn. Studievereniging. Dies beinhaltet, dass wir eine Organisation Deutschstudierender an der Universität Utrecht sind. Wir verkaufen Bücher mit Rabatt, organisieren Aktivitäten für eine größere soziale Verbundenheit zwischen den Studierenden, und fördern den Kontakt zwischen den Studierenden und den DozentInnen. Die Stimmung ist locker und gemütlich. Ihr seid herzlich eingeladen mal vorbeizukommen!

Informatie over Studievereniging Aufschwung

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Aufschwung. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:2004
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Bachelor en Masterstudenten van de studie Duitse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, Pre-master studenten en studenten met een minor Duits
Aantal leden/contribuanten:68
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:De Stadsgenoot
Bestuur / kantoorlocatie:Drift 13, verenigingskamer Herman
Stad:Utrecht
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

Studievereniging Aufschwung is een gezellige studievereniging, die is opgericht in 2004. Het belangrijkste doel van deze vereniging is het verbinden tussen studenten. De kerntaken van de vereniging zijn het organiseren van gezelligheidsactiviteiten en studie-inhoudelijke activiteiten. Ook vinden er wekelijks koffieuurtjes plaats en maandelijks een gezellige borrel in onze stamkroeg: De Stadsgenoot. Tevens verkoopt Aufschwung voor ieder blok studieboeken met ledenkorting.

Activiteiten

Het gehele jaar door organiseert Aufschwung studiegerelateerde en gezelligheidsactiviteiten. Elke maand hebben we een borrel en meerdere keren per week vindt er een koffieuurtje plaats op onze verenigingskamer. Tevens organiseren we elk jaar 2 reizen; de kerstmarktreis en de grote reis.

We houden maandelijks een filmavond over één thema, begeleid door een docent.
We hebben elk blok een studiedag waar studenten elkaar kunnen helpen met studiegerelateerde vragen.
Een paar keer in het academisch jaar geven we een kwartaalblad van de vereniging uit, met studiegerelateerde en andere leuke dingen over de vereniging.

Missie & Visie

Wij als studievereniging willen Duits graag op de kaart zetten en onze leden een leerzame maar vooral gezellige studietijd aanbieden. Aufschwung is een relatief kleine studievereniging en de lijntjes binnen de studie zijn kort. Bijna iedereen die Duitse taal en cultuur studeert wordt lid van de studievereniging waardoor we een hele hechte studie hebben.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 10 april 2020 om 11:31.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud