Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Anguilla

Studievereniging Anguilla

Anguilla is de studievereniging voor studenten van de bachelor Gezondheid en Leven aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Anguilla staat voor een leuke studententijd waarin zowel studeren als ontspannen centraal staan. Studie gerelateerde activiteiten om potentiële werkgevers te leren kennen, worden afgewisseld door twee keer in de maand een borrel in onze eigen bar en andere gezelligheidsactiviteiten. Zoal de buitenlandse reis, feestjes, de Introductieweek, de carrière oriëntatie dag, een afsluitende barbecue, sportactiviteiten en nog veel meer! Ook kun je bij Anguilla je studieboeken met 10-15% korting kopen. Naast gezelligheid en korting is er de ruimte om je te ontwikkelen tot een goede organisator, schrijver of bestuurslid. Door ervaren ouderejaars word je ingewerkt en vervolgens draai je zo mee in een commissie of in het bestuur, om vervolgens zelf (een deel van) Anguilla in goede banen te leiden. Binnen Anguilla hangt er een ontspannen sfeer en ontstaan vriendschappen voor het leven. Je wordt warm verwelkomt door de leden, commissieleden en het bestuur en kunt altijd bij iemand terecht met vragen, problemen of gewoon leuke verhalen. Sommige leden zijn al ruim tien jaar lid en komen nog steeds naar de borrels en activiteiten. Anguilla is één grote hechte groep vrienden, open voor iedereen.

Informatie over Studievereniging Anguilla

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Anguilla. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:23 maart 2006
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van Gezondheid en Leven
Aantal leden/contribuanten:800
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:SK-12, W&N-gebouw op de VU ('t Fuik)
Bestuur / kantoorlocatie:P152, W&N-gebouw, VU
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:09:00-17:00 op maandag t/m vrijdag17:00-21:30 op borreldagen (om de donderdag)
Prijs contributie:10

Geschiedenis

De studie Gezondheid en Leven begon in 2005 in het pittoreske stadje in de provincie met de naam Zwolle. De studie was gevestigd aan de Hoge School Windesheim. Langzamerhand, toen in het tweede jaar de studie zich verplaatste naar Amsterdam, begon een actief groepje Zwolse en Amsterdamse studenten gezellige activiteiten voor haar studenten te organiseren en dat is waar het begon: De oprichting van Anguilla op 23 maart 2006!De naam Anguilla voor deze studievereniging is niet afkomstig van het eiland in de Caribische Zee, ondanks dat de vereniging zich wel associeert met Tropen en Hawaï slingers. De naam van Anguilla associeert zich met de geslachtsnaam van de palingen en heeft dus wel degelijk te maken met de zee. De paling staat ook wel bekend onder de naam Anguillidae. Van deze waterdieren, die een lang en cilindrisch lichaam met een meestal zeer lange rugvin hebben, heeft Anguilla haar naam gemaakt.Voor de voortplanting trekt de paling naar zout water, maar het grootste deel van het leven zwemt hij in zoet water. De studievereniging Anguilla is, toen de tocht vanuit Zwolle naar Amsterdam begon, hier als het ware heen geglibberd en heeft ondanks de vele barrières zich toch gevestigd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Deze tocht, een afstand van 113 km naar ‘zoet water’, is uitgelopen tot een succesvolle missie voor zowel Gezondheid en Leven als Anguilla. Wat begon als een kleine groep, bestaat in 2015/2016 alweer tien jaar, Anguilla’s tweede Lustrumjaar!De studie is nog volop in de groei en de vereniging Anguilla daarmee ook. Op dit moment telt Anguilla ruim 800 leden, waarmee we in een korte tijd enorm gegroeid zijn!

Activiteiten

Borrels, (thema)feesten, sportactiviteiten zoals voetbaltoernooi, schaatsen, volleybal, paaldansen, bokscursus etc, BBQ, buitenlandse reis, lezingen, onderwijsgerelateerde activiteiten zoals museumbezoek, cursus presenteren, reanimatiecursus & carrière oriëntatiedag, lunches, gala en galadiner, andere activiteiten zoals waterfietsen, indoor gamen & filmavond, introductieweek, activiteiten voor ouderejaars (luxe bierproeverij, borrel voor ouderejaars).

Missie & Visie

Het doel van Anguilla is dat de student zich op sociaal-, ontspanning-, studie- en persoonlijk vlak zo goed mogelijk kan ontwikkelen en groeien. Het is belangrijk om naast alleen het studeren ook een fijn sociaal leven te hebben en meerdere doelen in het verschiet te hebben om waar te kunnen maken. Dit allemaal is mogelijk bij Anguilla. Daarnaast is het fijn om soms even stoom af te blazen met mede studenten die allemaal in hetzelfde schuitje zitten. En misschien ook weer te leren van ouderejaars, die alles al hebben meegemaakt of juist mee te geven aan de eerstejaars. Er is voor iedereen een plekje.

Overige Informatie

Anguilla op de Vrije Universiteit is erg hecht met alle broertjesvereniging van de Bèta Faculteit. Samen met deze verenigingen worden er vaak feesten, borrels, sportactiviteiten en andere evenementen georganiseerd, waarbij onze leden goed mengen. Zo kunnen de studenten ook leden van andere disciplines ontmoeten en met elkaar socializen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 09:49.

Bronnen: geen

Skip to content