Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging AKT

Studievereniging AKT

AKT is de studievereniging van Media en cultuur in Utrecht. Iedere student Media en cultuur kan lid worden, maar waarom zou je dat doen? Niet alleen omdat je veel korting krijgt bij superleuke, voor een groot deel studiegerelateerde bedrijven en organisaties, of omdat je fikse korting krijgt op je boeken als je lid bent van AKT. Waar het vooral om gaat is dat AKT gewoon supergezellig is. Met AKT worden de jaren als Media en cultuurstudent veel leuker, interessanter en gezelliger. Elke week organiseren we minstens een toffe AKTiviteit van een van onze commissies, waar iedereen naartoe mag komen, maar absoluut niet hoeft te komen, we zijn immers volledig vrijblijvend. AKT is dan ook geen studentenvereniging, maar zeker ook geen stoffige studieclub! We maken een verbinding tussen de theorie die je op deze opleiding leert en de onwijs interessante cultuursector in Nederland. Daarnaast is AKT de ideale opstap voor de rest van je (studenten)leven! Je ontmoet op borrels, feestjes en AKTiviteiten enorm veel leuke, open en vrolijke mensen. Dat is vooral wat AKT echt AKT maakt, alle verschillende persoonlijkheden worden hier binnen no-time gebonden aan elkaar: je ontmoet hier vrienden voor het leven. Je tijd bij AKT blijft je de rest van je leven bij!

Informatie over Studievereniging AKT

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging AKT. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:09-05-1979
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Media en cultuur studenten
Aantal leden/contribuanten:540
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:'t Gras van de buren
Bestuur / kantoorlocatie:Muntstraat 2A, kamer 3.15
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag t/m Vrijdag van 11.00 - 15.00
Prijs contributie:45

Geschiedenis

Dik Barentsen: “AKT is ontstaan naar aanleiding van borrelen in de kroeg. Als studenten theaterwetenschappen vonden we dat er te weinig ruimte was voor ontspanning. Je moest altijd verplicht zo’n twee keer per week theatervoorstellingen bekijken en dan gingen we na afloop meestal wat drinken met de zogenoemde ‘harde kern’ in café ’t Lieverdje. Harm en ik zaten daarbij, maar ook (…) Jan van der Putten. We wilden graag meer met theater doen en daar hadden we het dan over. Er bestond geen toneelvereniging of iets dergelijks en er werden ook geen feesten georganiseerd, terwijl Drift 21 daar uitermate geschikt voor was. Dit is namelijk de oude balzaal van het paleis van Lodewijk Napoleon. Ik was er wel voor, feesten tussen die pilaren.”
Voor Jan van der Putten is door de jaren heen een groot gedeelte van zijn studententijd verloren gegaan. “Het instituut gaf ons financiële steun, dat weet ik nog wel, want ze zagen wel wat in onze plannen. We wilden vooral de theorie in de praktijk brengen, hetgeen door de docenten werd ondersteund. We waren gewoon dromers. Zo zagen we in een oude kleuterschool al een potentieel theater.”
De opzet van de studievereniging moest een “platform voor studiegerelateerde activiteiten” zijn en met dit streven in het achterhoofd ging [Harm] Lambers samen met Van der Putten naar notaris August Mathijs van Maurik. Lambers is dan goed bevriend met Van der Putten, want naast het feit dat ze studiegenoten zijn, wonen ze ook samen op kamers.

Activiteiten

Binnen AKT zijn er verschillende commissies die gedurende het jaar aktiviteiten organiseren. In het studiejaar 2019-2020 zijn de volgende commissies actief:
•AKTie –Sport-en-spel commissie
•AKT on Screen –Televisie, film en nieuwe media commissie
•AKT on Stage –Podiumcommissie
•AlmanAKT –Jaarboekcommissie
•Alumnicommissie –Alumnicommissie
•Feessie –Feestcommissie
•InterAKT –Buitenlandse reiscommissie
•Introcie –Introductiecommissie
•Kampcie –Kampcommissie
•PLAKT –Commissie van het verenigingsblad
•Educatiecommissie – onderwijsgerelateerde aktiviteiten

Missie & Visie

Het doel van de vereniging is de onderlinge contacten op het Instituut voor Media en cultuur aan de Universiteit van Utrecht te bevorderen. Dit doen we door activiteiten te organiseren voor leden zoals lezingen, excursies en reizen, publicaties te verzorgen en het contact te bevorderen van de leden met derden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 17 augustus 2019 om 21:46.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud