Studiegids » Studieverenigingen » SSW Leiden

SSW Leiden

Wij zijn een studievereniging voor studenten SPH, MWD en SW die studeren aan de Hogeschool Leiden. Met onze vereniging proberen we de studententijd voor de studenten nog leuker te maken, dit doen wij door het organiseren van maandelijkse borrels, educatieve activiteiten, feesten in samenwerking met andere studieverenigingen van de Hogeschool Leiden en nog veel meer.

Informatie over SSW Leiden

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SSW Leiden. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1 mei 2013
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten SW, MWD of SPH aan de Hogeschool Leiden
Aantal leden/contribuanten:100
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Verschillende kroegen door heel Leiden
Bestuur / kantoorlocatie:Hogeschool Leiden (Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden)
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Verschillend per kroeg, borrels beginnen altijd om 19 uur
Prijs contributie:15

Geschiedenis

In september 2012 ontstond bij twee studenten van de Hogeschool het idee om de studies SPH en MWD te verrijken met een studievereniging. Ten slotte bereik je het meeste met vereende krachten. Vandaag de dag zijn de studies samengevoegd onder de noemer “Sociaal werk” en neemt de studievereniging deze studenten onder de vleugel.

Op de universiteit was het al niet meer dan normaal om een studievereniging te hebben bij de studie maar op de Hogeschool was dit een redelijk nieuw fenomeen. Alleen voor de opleiding Bio Informatica was er in 2013 een draaiende studievereniging aan de Hogeschool Leiden.

Na in januari 2013 4 studenten te hebben gevonden die deze kar wilde trekken, ontstonden de eerste plannen. Op 1 mei 2013 startte de vereniging onder de naam Studievereniging Social Work Leiden ( SSW Leiden ) officieel zijn bestaan.

Buiten gezelligheidsactiviteiten organiseert de vereniging ook tal van studiegerelateerde activiteiten. Kortom voor elke student een interessant en leuk programma.

Activiteiten

Met onze studievereniging proberen we de studententijd van onze leden nog leuker te maken. Dit doen we door verschillende activiteiten te ondernemen.

Een van de dingen die wij aan het begin van elk jaar doen is een introkamp. Hier kunnen alle leden zich voor opgeven en dit kamp staat in het teken van elkaar leren kennen. Het leren kennen gebeurt door het doen van leuke activiteiten tijdens het kamp, bijvoorbeeld een Crazy 88. Het voordeel hiervan is dat nieuwe leden gelijk de vereniging goed leren kennen en het kamp is een goede mogelijkheid om vrienden te maken.

Elke maand, op de vierde donderdag, wordt er een maandelijkse borrel georganiseerd in een van de vele kroegen van Leiden. Deze borrels zijn laagdrempelig en iedereen is welkom. Vaak hebben deze borrels een leuke thema: voorbeelden zijn een ”gekke sokken borrel” en een ”glitter borrel”.

Iets anders wat elke maand wordt georganiseerd is een educatieve activiteit. Dit is een activiteit die aansluit op de studie en wordt vaak gegeven als workshop. Het doel van deze activiteiten is de studenten meer kennis te geven over extra dingen die handig zijn voor de opleiding. Een van de educatieve activiteiten die een groot succes is geweest was de lezing over XTC door iemand die haar dochter is verloren aan het gebruik van drugs en haar verhaal met ons wilde delen. Een ander voorbeeld is Young Talent Factory die onze studenten een workshop gaat geven over solliciteren, iets wat voor de studenten handig is om te weten voor in het latere werkveld.

Naast de maandelijkse borrel is er iedere maand plaats voor nog een andere activiteit. Dingen die we dit jaar hebben gedaan zijn bijvoorbeeld schaatsen en een popquiz die in het teken stond van Valentijn.

Elk jaar gaan we ook met onze vereniging op buitenlandreis. Met de buitenlandreis gaan we met ongeveer 30 leden naar een stad in het buitenland om daar leuke en gezellige activiteiten te ondernemen. Zo zijn we bijvoorbeeld al geweest naar Berlijn, Boekarest, Riga en gaan we dit jaar naar Praag.

Verder organiseren we veel activiteiten in samenwerking met andere verenigingen van de Hogeschool Leiden, een voorbeeld daarvan is het halloweenfeest Spooktacular wat ieder jaar door de verenigingen wordt georganiseerd in de Next, een club in Leiden.

Missie & Visie

Het belangrijkste wat wij als studievereniging willen is onze leden een leuke studententijd bieden. Onze maandelijkse activiteiten bieden veel mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen, contacten te leggen en vrienden te maken. Het is altijd fijn om te zien dat tijdens borrels iedereen met elkaar in gesprek is en iedereen op deze manier ook van elkaar iets kan leren.

Overige Informatie

Mocht je meer willen weten over de studie Sociaal Werk aan de Hogeschool Leiden of meer willen weten over onze vereniging, wij staan elke open dag op de Hogeschool, dus kom een keer gezellig langs!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 december 2019 om 11:14.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud