Studiegids » Studieverenigingen » SPS-NIP

SPS-NIP

SPS-NIP heeft ruim 3000 leden en is er voor alle psychologie studenten in Nederland. SPS-NIP helpt je in je professionele ontwikkeling en maakt zich hard voor de belangen van de psychologiestudent. We voorzien je van de juiste informatie en ondersteuning door middel van onze diensten en activiteiten en de mogelijkheid tot het worden van actief lid. We dragen bij aan de visie van het NIP: de kwaliteit van leven verhogen door gebruik te maken van de kennis en kunde van kwalitatief hoogwaardige professionals in de psychologie.

Informatie over SPS-NIP

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SPS-NIP. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1981
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Psychologiestudenten
Aantal leden/contribuanten:3125
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Utrecht
Stad:Landelijk
Prijs contributie:24

Geschiedenis

SPS-NIP is dé sectie voor aankomende psychologen. SPS-NIP, opgericht in 1981, bestaat uit en wordt ook volledig bestuurd door studenten. Inmiddels is het met ruim 3000 leden de drie grootste sectie van het NIP. SPS-NIP fungeert als het ware als een tussenpersoon tussen het NIP en het beroepenveld enerzijds en de studenten anderzijds. SPS-NIP is ooit opgericht om de doorstroom van studenten naar het NIP te laten toenemen.

Activiteiten

Het Landelijk Bestuur is dagelijks bezig met de belangenbehartiging van (psychologie)studenten en het coördineren van de gehele studentensectie. De studentensectie bestaat uit verschillende organen die diensten leveren en activiteiten organiseren. De Studenten in Secties (SiS’ers) laten in verschillende secties van de psychologie de stem van de student horen. De zes landelijke Commissies en elf Stedelijke Besturen organiseren allerlei activiteiten op landelijk en regionaal niveau, zoals het congres, excursies, psychologie weekenden, netwerkevenementen en carrière dagen. Het Trainersbureau biedt verschillende trainingen aan en de Stagebank Recruiters houden onze Stagebank up-to-date. Ook brengen wij jaarlijks een enquête uit waarin we de behoeftes van de psychologie student uitvragen – op deze manier leggen wij de koppeling tussen wat jij als psychologiestudent nodig hebt en hoe wij hierin kunnen voorzien.

Missie & Visie

Onze missie is om alle psychologiestudenten in Nederland te verenigen en te helpen weloverwogen en zelfbewust de stap van student naar het werkveld te zetten. Hierbij staat de stem van de psychologiestudent centraal en willen we deze meer laten horen. Met deze missie kunnen wij bijdragen aan de visie van het Nederlands Instituut van Psychologen; de kwaliteit van leven verhogen door gebruik te maken van de kennis en kunde van kwalitatief hoogwaardige professionals in de psychologie.

Overige Informatie

Daarnaast vertegenwoordigt SPS-NIP op internationaal niveau de stem van de Nederlandse psychologiestudent als lid organisatie van de European Federation of Psychology Students Associations (EFPSA).

Het verschil met een studieverenigingen is de focus op landelijke activiteiten, het contact met het werkveld en het NIP en daarmee de mogelijkheid om te netwerken en het contact met de universiteiten. We zijn meer
gericht op professionele ontwikkeling.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 maart 2020 om 01:56.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud