Studiegids » Studieverenigingen » Sophia Aeterna

Sophia Aeterna

Sophia Aeterna is een studievereniging voor de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (BA) en voor Classics en Ancient Civilisations (MA). De vereniging organiseert vakinhoudelijke activiteiten, zoals lezingen, studiereizen, excursies en een symposium. Daarnaast bevordert ze onderling contact tussen studenten, docenten, alumni andere opleidingen door het organiseren van borrels, alumnidagen, feesten en een introductieweekend voor eerstejaarsstudenten. Ook werkt de vereniging samen met andere verenigingen, organisaties en bedrijven op vakinhoudlijk en sociaal terrein.

Informatie over Sophia Aeterna

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Sophia Aeterna. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:21-03-2012
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Bacheloropleiding GLTC en de track Classics van de (Res)MA opleiding Classics and Ancient Civilizations.
Aantal leden/contribuanten:167
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Reuvensplaats 008
Stad:Leiden
Prijs contributie:15

Geschiedenis

Op 21 maart 2012 werd deze studievereniging opgericht. Een naam was al met een poll op Facebook gekozen en ook het bekende logo liet niet lang op zich wachten. In eerste instantie nam de vereniging vooral de organisatie van de al bestaande activiteiten, zoals de Eindejaarsbarbecue, de Kerstborrel, het Open Podium en de toneelopvoeringen over. Nieuwe activiteiten volgden snel; met de Trierreis – waarvoor het allemaal in gang was gezet – als eerste hoogtepunt in de zomer van 2012. Daarna werd de vereniging uitgebreid met tal van commissies, zoals de almanak-, feest-, en symposiumcommissie.

Activiteiten

De activiteiten die de vereniging organiseert zijn heel divers. Er zijn lezingen te bezoeken, maar ook (after tentamen)borrels. Er is een opleidingsblad en elke twee jaar wordt er een familiedag georganiseerd. Ook is er de Grex Latinus, een commissie die workshops en lezingen organiseert over het spreken van het Latijn. Verder bezoekt de vereniging vaak tentoonstellingen, theater en musea. Tenslotte zijn er een heleboel commissies die helpen om de vereniging draaiend te houden en ervoor zorgen dat alle activiteiten goed tot hun recht komen.

Missie & Visie

Het doel van Sophia Aeterna is om de studenten die een van de gerelateerde opleidingen volgen, maar ook andere geïnteresseerden, de kans te geven om een (sociaal) netwerk op te bouwen binnen de vereniging en meer te leren buiten de opleiding om. Ook het contact leggen met andere klassieke studenten vinden wij erg belangrijk en daarom onderhouden wij nauwe banden met onze zusterverenigingen in andere steden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 21 september 2019 om 07:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud