Studiegids » Studieverenigingen » Sociologievereniging Usocia

Sociologievereniging Usocia

Usocia is de studievereniging voor alle sociologie-studenten in Utrecht. De vereniging is op 1 september 1994 opgericht te Utrecht. Haar naam heeft Usocia te danken aan een samensmelting van de woorden sociologie en Utopia. Utopia is een verwijzing naar het beroemde werk van Sir Thomas More uit 1516. Sir Thomas More was een Engelse humanist, jurist en staatsman. Met zijn beroemde werk ‘Utopia’ zette hij zich af tegen het economische en politieke beleid van Engeland. De laatste jaren is Usocia flink in omvang gegroeid en dat gaat gepaard met een toename in het aantal activiteiten dat we organiseren.

Informatie over Sociologievereniging Usocia

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Sociologievereniging Usocia. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1 September 1994
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Sociologiestudenten Utrecht
Aantal leden/contribuanten:320
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Café de Stadsgenoot
Bestuur / kantoorlocatie:Padualaan 14, kamer A.216
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:N.v.t.
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Usocia is op 1 september 1994 opgericht door een vriendengroep bestaande uit sociologiestudenten. Zij vonden dat het nog ontbrak aan een leuke vereniging waar sociologen samen konden komen. De eerste vergaderingen vonden plaats in de parkeergarage van de universiteit. Langzaamaan begon de vereniging, samen met de opleiding sociologie zelf, te groeien. Ook werd de vereniging steeds professioneler. Zo is de bestuursfunctie van Commissaris Onderwijs opgericht en is er een Carrièrecommissie in het leven geroepen. Inmiddels heeft Usocia een grote groep actieve leden en meerdere commissies die door het jaar heen zowel studie-inhoudelijke als ontspannende activiteiten organiseren.

Activiteiten

Door het jaar heen organiseert Usocia meerdere activiteiten, zowel studie-inhoudelijk als ontspannend. De Lezingen Excursies en Symposia Commissie (LESCo) organiseert meerdere studie-inhoudelijke activiteiten, zoals het Symposium, een Kroegcollege, verschillende excursies of documentaire-avonden. De Carrièrecommissie organiseert activiteiten om studenten voor te bereiden op hun toekomst, zowel op het gebied van hun studie als hun verdere loopbaan. Zo zijn er bijvoorbeeld een Mastermarkt, een Minormarkt, een activiteit om alumni te ontmoeten. Ook organiseert deze commissie door het jaar heen meerdere workshops.

Jaarlijks gaan we met Usocia twee keer op een meerdaagse reis. De Studiereiscommissie en de Studietripcommissie zorgen ervoor dat deze reizen altijd weer een onvergetelijke ervaring zijn. Daarnaast zijn er ook meerdere weekenden zoals het Eerstejaarsweekend, het Liftweekend en het Ledenweekend waarin we buiten de stadsgrenzen van Utrecht samenkomen om elkaar op een feestelijke manier beter te leren kennen. Door het jaar heen organiseren we ook meerdere feesten, zowel met andere verenigingen als voor alleen onze eigen leden. Maandelijks houden we een ledenborrel in Café de Stadsgenoot. Het bestuur organiseert een familiedag, een ouderejaarsactiviteit en een sportdag met de afdeling sociologie.

Missie & Visie

Het is onze missie om een vereniging te zijn waar iedere student die in Utrecht sociologie studeert zich thuis kan voelen. Door onder andere een leuke en diverse mix van studie-inhoudelijke en ontspannende activiteiten te organiseren hopen we dit te bewerkstelligen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 april 2020 om 20:13.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud