Studiegids » Studieverenigingen » Sociëtas

Sociëtas

Sociëtas is de studievereniging voor sociologiestudenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. De vereniging is gevestigd op de Gedrags- en Maatschappijwetenschappen faculteit.

Informatie over Sociëtas

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Sociëtas. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:6 april 1990
Status:Actief
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Grote Kruisstraat 2/1, 9712 TS Groningen
Stad:Groningen

Geschiedenis

Sociëtas is opgericht in april 1990 door een aantal actieve studenten. Zij wilden zich permanent inzetten om activiteiten te organiseren voor sociologiestudenten. Inmiddels is Sociëtas uitgegroeid tot een middelgrote studievereniging met circa 200 leden.

Activiteiten

Sociëtas organiseert inhoudelijke en carrièregerichte activiteiten, maar ook sociale informele activiteiten voor studenten, zoals borrels en feesten. Hiermee proberen wij een waardevolle toevoeging te zijn naast de studie.

Missie & Visie

Het doel van de vereniging berust op het behartigen van de belangen van de sociologiestudenten. Dit doel wil de vereniging behalen middels het bevorderen van de harmonisatie tussen de studenten onderling, evenals tussen de studenten en het wetenschappelijk en niet wetenschappelijke personeel van de vakgroep Sociologie. Daarnaast wil de vereniging instaan voor het organiseren van studiegerichte en sociale activiteiten onder leiding van de bestaande commissies. Tot slot wil de vereniging zich inzetten voor de kwaliteit van de opleiding zelf.

Overige Informatie

Voor extra informatie of gewoon een leuk praatje kun je ons altijd bereiken via onze website of mail naar societas@rug.nl!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 februari 2020 om 09:57.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud