Studiegids » Studieverenigingen » Simon van der Aa

Simon van der Aa

Simon van der Aa is de gezelligste studievereniging voor Strafrecht en Criminologie van het land. Met jaarlijks veel educatieve activiteiten en elke maand een gezellige borrel. Tevens wordt er drie keer per jaar een erg interessant verenigingsblad ‘De Asega’ uitgegeven. De vereniging is al bijna veertig jaar de studievereniging voor Strafrecht en Criminologie verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Iemand met interesse voor het strafrecht kan nauwelijks nog om Simon van der Aa heen!

Informatie over Simon van der Aa

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Simon van der Aa. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1980
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Rechten studenten
Aantal leden/contribuanten:300
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:-
Bestuur / kantoorlocatie:Oude Kijk in 't Jatstraat 26 9712 EK Groningen
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:-
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

Bijna vijftig jaar geleden is Simon van der Aa begonnen als strafrechtelijk dispuut, bestaande uit een groep studenten. Begin jaren ’70 organiseert het dispuut studiereizen naar het buitenland in samenwerking met enkele docenten. Na enkele studiereizen houdt het dispuut echter op te bestaan.

Enige tijd later neemt mr. H.M. Poelman het initiatief om Simon van der Aa nieuw leven in te blazen. De heer Poelman is op dat moment werkzaam bij de vakgroep strafrecht en vindt het van groot belang dat er strafrechtelijk gerelateerde activieiten georganiseerd worden. In 1980 vindt de heer Poelman een groep enthousiaste studenten bereid opnieuw activiteiten te gaan organiseren uit naam van Simon van der Aa, waarna er wordt besloten een vereniging op te richten. De vereniging krijgt vorm door een algemene ledenvergadering en een bestuur. Simon van der Aa wordt zodoende in 1980 opgericht en is sindsdien onafgebroken aanwezig geweest in het Groningse studentenlandschap!

De vereniging Simon van der Aa heeft haar naam te danken aan Jan Simon van der Aa, hoogleraar strafrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Activiteiten

Simon van der Aa organiseert elk jaar een buitenlandse reis en een binnenlandse dag. Verder worden er maandelijks interessante en leerzame strafrechtelijke activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een bezoek aan de Hoge Raad, het OM of een bezoek aan het Politie opleiding- en training centrum. Tevens worden er jaarlijks meerdere pleitevenementen georganiseerd en vindt er ieder jaar een Congres plaats.

Missie & Visie

Overige Informatie

Lid worden kan via: https://www.simonvanderaa.nl/lidmaatschap/lid-worden/personalia

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 februari 2020 om 13:19.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud