Studiegids » Studieverenigingen » Semper Florens

Semper Florens

Semper Florens is de studievereniging binnen de Wageningen University voor studenten van de bachelor Plantenwetenschappen en de masters Plant Sciences, Plant Biotechnology, en Organic Agriculture.

Informatie over Semper Florens

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Semper Florens. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:31 oktober 2000
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Plant Sciences, Plant Biotechnology, Organic Agriculture
Aantal leden/contribuanten:800
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Droevendaalsesteeg 1, 6708PB, Wageningen
Stad:Wageningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag - Vrijdag 12:40-14:00
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Semper Florens is officieel opgericht in het najaar van 2000. Dit betekent dat wij een relatief jonge vereniging zijn. Echter, wij hebben alsnog een rijke geschiedenis. Rond de tweede wereldoorlog waren er vijf plant gerelateerde studies verdeeld over vier studieverenigingen. In de jaren 90 fuseerde deze verenigingen in twee studie verenigingen: WSV Navantus en Optima Flora. In 2000 fuseerde deze verenigingen en werd Semper Florens geboren. We bestonden toen uit de bachelor Plantenwetenschappen en de masters Plant Sciences en Plant Biotechnolgy. Later, in 2010, werd de master Organic Agriculture hieraan toegevoegd.

Activiteiten

Per jaar worden er rond de 60 activiteiten georganiseerd door 21 commissies. Deze activiteiten kunnen zowel leerzaam zijn als voor de gezelligheid. Zo organiseren wij excursies naar bedrijven in de plantensector, bedrijvendagen waar zij juist naar ons toe komen, thema- en discussieavonden en nog veel meer. Daarnaast hebben wij om de week een woensdag-middag-borrel, organiseren wij feestjes samen met andere studieverenigingen in Wageningen en organiseren wij gezellige activiteiten zoals film avonden, diners, weekendjes weg etc.

Missie & Visie

Het doel van onze vereniging is om al haar leden een zo leuk en leerzaam mogelijke studententijd aan te bieden. Dit doen wij door activiteiten te organiseren waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten en vrienden kan maken en activiteiten waar je jezelf optimaal kunt voorbereiden op je toekomstige loopbaan. Daarnaast biedt Semper Florens haar leden de mogelijkheid aan om zichzelf te ontwikkelen door lid te worden van een van de 21 commissies of door een bestuursjaar te doen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 12 november 2019 om 11:41.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud