Studiegids » Studieverenigingen » Salus

Salus

Studievereniging Salus is dé studievereniging voor de bachelor Gezondheidswetenschappen en de (pre)master Health Sciences aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Met ongeveer 500 leden staat Salus bekend als een gezellige vereniging die voor iedereen wel wat te bieden heeft. Er worden wekelijks verschillende, zowel studiegerelateerde als gezelligheidsactiviteiten georganiseerd voor studenten uit alle verschillende jaarlagen. Denk bijvoorbeeld aan borrels en feestjes, verschillende reizen, maar ook bijlessen en een jaarlijkse carrièredag. Leden van Salus kunnen deze activiteiten zelf organiseren, door in een van de negen commissies te gaan! Bovendien werken we nauw samen met de opleiding, om zo de activiteiten zoveel mogelijk te laten aansluiten op de behoeftes van de studenten. Studievereniging Salus heeft haar eigen ledenkamer op de VU, waar leden dagelijks gratis koffie en thee kunnen halen en kunnen zitten buiten of tussen de lesuren. Ook vinden de borrels in de ledenkamer plaats. Lid worden van Salus betekent dus meer uit je studietijd halen, maar ook gewoon heel veel gezelligheid en veel nieuwe vrienden maken!

Informatie over Salus

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Salus. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:2006
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de bachelor en (pre)master Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam
Aantal leden/contribuanten:500
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Vrije Universiteit AmsterdamT.a.v. SDe Boelelaan 1083, 1081 HV Amsterdam, Kamer P-028
Bestuur / kantoorlocatie:Vrije Universiteit AmsterdamT.a.v. SDe Boelelaan 1083, 1081 HV Amsterdam, Kamer P-14628
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Ledenkamer geopendMaandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00Bestuurslid aanwezigMaandag t/m vrijdag: 12:00 - 13:30
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Salus is opgericht in november 2006. Het is dus nog een jonge vereniging die nog volop in ontwikkeling is. De naam is afkomstig van de Romeinse godin Salus (voluit Salus Publica Populi Romani): de godin van de welvaart, welzijn en volksgezondheid.

Activiteiten

Studievereniging Salus biedt veel verschillende soorten activiteiten aan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via Salus bijles te krijgen van een ouderejaars student en zijn er maandelijkse lunches in onze ledenkamer. De meeste activiteiten worden georganiseerd door de commissies van de studievereniging:

De activiteitencommissie – Organiseert maandelijks een gezelschapsactiviteit. Denk aan een BBQ, kanoën in het Amsterdamse bos of een filmavond.

De borrelcommissie – Organiseert de maandelijkse borrels en feesten. Denk aan een cocktailborrel of het jaarlijkse gala.

De studiereiscommissie – Organiseert een jaarlijkse internationale studiereis. Afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld naar Praag, Wenen en Lissabon geweest.

De wintersportcommissie – Organiseert de jaarlijkse wintersportreis.

De onderwijscommissie – Organiseert maandelijks verschillende studiegerelateerde activiteiten. Denk aan een lezing van een bedrijf, een reanimatiecursus of de jaarlijkse ouderdag.

De carrièredagcommissie – Organiseert de jaarlijkse carrièredag. Op deze dag komen er meer dan twintig bedrijven naar de VU waar je na het afronden van je studie terecht zou kunnen komen.

De introductiecommissie – Organiseert de jaarlijkse introductieweek voor de aankomende studenten.

Ook hebben we een promotiecommissie (die voor al het promotiemateriaal zorgt) en een mediacommissie (die onder andere foto’s maakt op de activiteiten). Door zelf in een commissie te gaan kun je praktische ervaring opdoen naast je studie. Dit staat ten eerste goed op je CV, maar is ook vooral heel leuk en gezellig.

Missie & Visie

Studenten Gezondheidswetenschappen studiegerelateerde en gezelligheidsactiviteiten aanbieden om zo het maximale uit hun studententijd te halen.

Overige Informatie

Voor meer informatie over de jaarlijkse carrièredag: www.cgavu.nl

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 21 februari 2020 om 16:11.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud