Studiegids » Studieverenigingen » S.V. Rheon

S.V. Rheon

Rheon is de studievereniging van de opleiding Elektrotechniek aan De Haagse Hogeschool te Delft.

Het doel van Rheon is eenheid. Eenheid tussen studenten en eenheid tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Rheon is er dus zowel om het individu te verbreden als de groep te versmallen, hechter te maken.

Informatie over S.V. Rheon

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van S.V. Rheon. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:2 oktober 2015
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de opleiding Elektrotechniek aan De Haagse Hogeschool te Delft
Aantal leden/contribuanten:133
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:De SooS Van SV NOVA - bevindt zich onder het gebouw van de school.
Bestuur / kantoorlocatie:De Haagse Hogeschool te Delft Lokaal D1.048
Stad:Delft
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Tijden kunnen wekelijks afwijken. Maandag : 10:00 tot 22:30 uur (vanaf 16:00 uur alleen voor bestuur en RvC) Dinsdag : 10:00 tot 19:30 uur Woensdag : 10:00 tot 22:30 uur Donderdag : 10:00 tot 02:00 uur Vrijdag : 10:00 tot 18:00 uur (incidenteel langer open)
Prijs contributie:-10

Geschiedenis

Toen de oprichters van de vereniging in 2014 aan hun opleiding in Delft begonnen, bevonden zij eigenlijk direct al een gemis op de faculteit. Waar er bij elke andere opleiding een studievereniging bevond, bleef dit bij Elektrotechniek uit. De oprichters besloten daarom het heft in eigen handen te nemen en de taak des oprichting op zich te nemen. Na een jaar voorbereidingen treffen met ondersteuning vanuit De Haagse Hogeschool was Studievereniging Rheon op 2 oktober 2015 een feit.

Activiteiten

Toen de oprichters van de vereniging in 2014 aan hun opleiding in Delft begonnen, bevonden zij eigenlijk direct al een gemis op de faculteit. Waar elk andere opleiding een studievereniging geniete, bleef dit bij Elektrotechniek uit. De oprichters besloten daarom het heft in eigen handen te nemen en de taak des oprichting op zich te nemen. Na een jaar voorbereidingen treffen met ondersteuning vanuit De Haagse Hogeschool was Studievereniging Rheon op 2 oktober 2015 een feit.

Missie & Visie

De naam Rheon is afgeleid vanuit de benaming van de Griekse godin van het Smeden, Rhea. Rheo vertaalt naar stroom, en tot slotte kan de naam herleid worden tot de rheostat, een component in de elektrotechniek. Dit component, ook wel een potentiometer genoemd heeft twee uitersten waartussen elke waarde mogelijk is. Met deze twee uitersten verbeeldt de naam de onderwijskant en de samenbrengende kant van de vereniging. Daarnaast bestaat er een eindeloze hoeveelheid aan mogelijkheden voor zowel de vereniging als van haar leden.

Overige Informatie

Rheon levert ook een aantal diensten, zoals het aanbieden van studiemateriaal in de vorm van bijlessen en een tentamenarchief. Ook verzamelt Rheon feedback van studenten over het lesprogramma en geeft dit door aan de opleiding om zo de kwaliteit van de opleiding te verbeteren. Daarnaast worden er voor aankomende studenten meeloopdagen en faculteitsbrede open dagen gedeeltelijk door Rheon georganiseerd. Tot slotte levert Rheon een basispakket studieondersteunend materiaal bestaande uit een Arduino, een multimeter, breadboards etc.

Studievereniging Rheon

De Haagse Hogeschool
Faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving

Rotterdamseweg 137
Lokaal D1.048
2628 AL Delft

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 februari 2020 om 00:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud