Studiegids » Studieverenigingen » S.V. Marie Curie

S.V. Marie Curie

Marie Curie is een studievereniging voor alle studenten en medewerkers van de studie Natuur- en Sterrenkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij heeft als doel de contacten tussen enerzijds studenten onderling en anderzijds studenten en medewerkers van de opleiding te verbeteren. Zo organiseert Marie excursies naar interessante bedrijven, symposia en een jaarlijkse, tweeweekse studiereis naar het buitenland.

Natuurlijk zorgt Marie Curie ook voor de nodige ontspanning: er worden ieder jaar verschillende borrels; feesten; activiteiten zoals creatieve wedstrijden, diners met docenten, pubquizzen; en uitstapjes zoals een stedentrip en een weekend georganiseerd om de zware studie zo goed mogelijk te verlichten.

Marie Curie beschikt over een gedeelde kantine op de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Dit is de zuidkantine en is te vinden op de begane grond in de 1-gang van het Huygensgebouw. Hier organiseren we elke donderdagmiddag een borrel waar leden onder een genot van een drankje gezellig bij elkaar kunnen komen aan het eind van hun week.

Informatie over S.V. Marie Curie

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van S.V. Marie Curie. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:20 november 1977
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Natuur- en Sterrenkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen
Aantal leden/contribuanten:500
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Huygensgebouw, kamer HG00.528, Heyendaalseweg 135, 6525 AJ Nijmegen
Stad:Nijmegen
Prijs contributie:10

Geschiedenis

S.V. Marie Curie is op 20 november 1977 opgericht onder de naam Marie.

In het toenmalige gebouw voor Natuur- en Sterrenkunde waren nog weinig gezellige aangelegenheden voor studenten. Onder het initiatief van enkele studenten heeft ‘Marie’ toen een koffiehoekje met een tafelvoetbalspel en dergelijke neergezet.

Sindsdien is de vereniging alleen maar gegroeid en heeft zich gevormd tot de vereniging die zij nu is. In het collegejaar 2017-2018 heeft Marie Curie haar 8ste lustrum gevierd met haar 40ste verjaardag.

Activiteiten

Om de contacten tussen de studenten onderling en met de medewerkers te bevorderen en om voor ontspanning te zorgen, organiseert Marie Curie veel activiteiten voor haar leden. Zo organiseren we elke donderdagmiddag een borrel waar leden onder een genot van een drankje gezellig bij elkaar kunnen komen aan het eind van hun week. Verder worden er soms themaborrels georganiseerd. Daarbij moet je denken aan speciaalbierborrels, dierendagborrels, beurskrachborrels, karaokeborrels, kerstborrels etc. Verder organiseren we verder ook veel andere activiteiten zoals spelletjesmiddagen, pooltoernooien, sportactiviteiten, creatieve wedstrijden, themafeesten etc. Een paar keer per jaar worden ook wat grotere activiteiten georganiseerd zoals een stedentrip van een paar dagen naar plekken zoals Praag, Marrakesh, Belgrado en een weekendje weg met veel sportieve, gezellige en maffe activiteiten ergens in Nederland.

Verder hebben we ook een eigen verenigingsblad, de ‘Impuls’. Deze verschijnt vier keer per jaar en bevat allerlei zinnige en onzinnige artikelen geschreven door leden van de vereniging.

Er worden ook veel studiegerelateerde activiteiten georganiseerd door Marie Curie. Zo regelen we excursies naar bedrijven die iets met natuur- of sterrenkunde te maken hebben. Ook worden er lunchlezingen van bedrijven en onderzoekers in Nederland georganiseerd. Door hier aan deel te nemen kan je je oriënteren op wat er allemaal te doen is na je studie. Ook organiseren we studiemiddagen waar je samen kunt leren voor je tentamens en vragen kunt stellen aan ouderejaars. Verder wordt er elk jaar ook een grote studiereis georganiseerd. Dan gaan we twee weken lang op bezoek bij buitenlandse natuur- en sterrenkundige instituten en universiteiten, waarbij uiteraard ook aandacht is voor het culturele aspect.

Missie & Visie

S.V. Marie Curie heeft als doel de contacten tussen enerzijds studenten onderling en anderzijds studenten en medewerkers van de opleiding te verbeteren. Zo organiseren we veel studiegerelateerde activiteiten, maar ook focussen we veel op de ontspanning.

Marie Curie zorgt voor ontspanning tijdens je studie en, niet onbelangrijk, dat je je medestudenten op een gezellige manier leert kennen. Wij zorgen ervoor dat het studeren van Natuur- en Sterrenkunde meer dan alleen studeren wordt!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 1 september 2022 om 15:34.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud