Studiegids » Studieverenigingen » S.V. Ångström

S.V. Ångström

S.V. Ångström organiseert zowel natuurkundige- als gezelligheidsactiviteiten. In andere woorden: voor ieder wat wils. De 400 leden bestaan uit zowel studenten, docenten en alumni. Met de vereniging maken we geen onderscheid in lid. Iedereen is welkom op de activiteiten en dit zorgt ook voor een hechte band tussen de verschillende leden. Eerstejaars kunnen vrijwel altijd terecht bij ouderejaars voor vragen en ook docenten zijn zo nu en dan bij de borrels te vinden. Kortom: de opleiding is dan niet al te groot, maar Ångström biedt wel ontzettend veel mogelijkheden voor iedereen!

Informatie over S.V. Ångström

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van S.V. Ångström. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1 mei 1994
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Technische natuurkunde aan de Haagse hogeschool
Aantal leden/contribuanten:400
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:NOVA
Bestuur / kantoorlocatie:Haagse hogeschool D2.111
Stad:Delft
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:maandag: 10:00-16:00 dinsdag: 10:00-18:00 woensdag: 10:00-23:00 donderdag: 10:00-02:00 vrijdag: 10:00-18:00 zaterdag: gesloten zondag: gesloten
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Ångström begon erg klein. Een groep studenten ging geregeld samen op pad. Na het ondernemen van verschillende activiteiten bracht de groep een blad uit: de Ångfö. Het blad wekte veel interesse en steeds meer mensen maakte kennis met Ångström. Vanaf dat moment besloot de groep studenten een verenging op te zetten en zo vormde zich in 1994 op 1 mei officieel S.V. Ångström. Dit jaar is het alweer het 25 jarig bestaan van de verenging.

Activiteiten

Zoals al werd genoemd organiseert S.V. Ångström zowel natuurkundige- als gezelligheidsactiviteiten. Bij natuurkundige activiteiten kun je denken aan een lezing over onder andere de ontwikkelingen op het gebied van kwantum. De lezingen worden gegeven door werknemers van verschillende natuurkundige bedrijven. Voor studenten is dit een mooie mogelijkheid om ook kennis te maken met bedrijven die interessant zijn voor bijvoorbeeld een stage. Met dit zelfde idee worden er ook geregeld bedrijfsbezoeken georganiseerd. Dit jaar organiseert S.V. Ångström ook een symposium. Alle lezingen die deze dag plaatsvinden gaan over het thema: The BigBÅng.

Bij gezelligheidsactiviteiten kan er gedacht worden aan poolen, bowlen en kroegentochten. Dit zijn manieren om zowel je medestudenten als Delft beter te leren kennen. Ook is er ieder blok een lunch en borrel georganiseerd in studentenvereniging NOVA. De studievereniging gaat ook graag op pad. Ieder jaar wordt er een studiereis georganiseerd naar een stad in Europa. Hier bezoeken we natuurkundige instituten en leren we de stad kennen. Ook organiseren we over het jaar twee weekenden weg. Eén daar van is het Ångweekend. Tijdens dit weekend zijn er alleen maar gezelligheidsactiviteiten. Het andere weekend is erg interessant voor jou! Namelijk het eerstejaarsweekend. Het eerstejaarsweekend wordt elk jaar in de zomer georganiseerd. Ouderejaars gaan mee om jou groep te begeleiden. Aan de hand van verschillende activiteiten maak je kennis met je medestudenten en de stad. Zeker een aanrader!

Missie & Visie

De vereniging wilt graag voor iedereen klaar staan. Of je nou niet uit een vraagstuk komt of dat je graag op sociaal gebied jezelf ontplooid. Onze doelstellingen zijn dan ook het verbeteren van het onderwijs, het verbreden van het gezichtsveld van de studenten en het bevorderen van de contacten binnen en buiten de hogeschool. Besluit jij deze opleiding te gaan volgen? Dan zien we je graag terug bij onze vereniging!

Overige Informatie

Groetjes van het 25e bestuur der studievereniging Ångström

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 10 maart 2020 om 21:46.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud