Studiegids » Studieverenigingen » S.F.G. Gerardus van der Leeuw

S.F.G. Gerardus van der Leeuw

Gerardus van der Leeuw is de studentengemeenschap binnen de faculteit Godsgeleerdheid en Godsdienstwetenschap aan de RUG. Deze gemeenschap zet zich in voor de belangen van alle theologen en religiewetenschappers in Groningen. Doormiddel van sociale- en studie gerelateerde activiteiten vormt Gerardus het platform voor studenten om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk dingen te ondernemen. Zo hoopt Gerardus de studenten te ondersteunen in hun academische en persoonlijke ontwikkeling, en de onderlinge verbinding binnen de faculteit te versterken. Dit gaat gepaard met een hechte, vrijblijvende, inclusieve sfeer en bovenal heel veel gezelligheid!

Informatie over S.F.G. Gerardus van der Leeuw

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van S.F.G. Gerardus van der Leeuw. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Status:Actief
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Oude Boteringestraat 38
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag: 8:30 - 18:00 Dinsdag: 8:30 - 21:00 Woensdag: 8:30 - 18:00 Donderdag: 8:30 - 21:00 Vrijdag: 8:30 - 18:00

Geschiedenis

Gerardus van der Leeuw is vernoemt naar theoloog Gerardus van der Leeuw: hoogleraar aan de RUG en de oprichter van de studie Religiewetenschappen. Helaas bestaat de huidige Gerardus pas sinds 2003, toen een groepje enthousiaste studenten bij elkaar zijn gekomen en de gemeenschap hebben opgericht. In 2014 is deze gemeenschap een officiële stichting geworden, onder naam van S.F.G. Gerardus van der Leeuw.

Activiteiten

Samen met haar commissies organiseert Gerardus van der Leeuw velerlei activiteiten. Aan de hand van deze activiteiten krijgen studenten de mogelijkheid om elkaar te leren kennen en hun sociale leven uit te breiden. Hierbij kan je denken aan borrels, feestjes, filmavonden, pyjama dag, schaatsen, speeddaten, poolen en een pub crawl. Daarnaast zijn er nog een heel aantal tradities zoals de populaire running dinners, kerstviering en jaarlijkse barbecue. Afgezien van deze sociale activiteiten vindt Gerardus het ook belangrijk om studie gerelateerde activiteiten aan te bieden, deze bestaan uit employability workshops, docentlezingen, church crawls en studietripjes.

Missie & Visie

Gerardus van der Leeuw maakt zich sterk om haar gemeenschap zo open en toegankelijk mogelijk te maken voor haar studenten, om zo een plek te creëren waar iedereen welkom is. Gerardus is dan ook geen vereniging maar een stichting, zodat alle studenten automatisch deel uitmaken van de hechte gemeenschap.
Daarnaast vindt Gerardus het belangrijk om de onderlinge verbinding tussen studenten te versterken en iedereen hierbij te betrekken. De gemeenschap bestaat uit een kleine, maar zeer diverse groep studenten uit verschillenden landen, culturen, studietracks en jaren, waardoor het soms lastig is om met iedereen in contact te komen. Gerardus zet zich in om dit contact te bevorderen, onder andere door het organiseren van ongedwongen en gezellige activiteiten die voor iedereen van toepassing zijn.
Nog een belangrijke missie van Gerardus is om studenten meer grip te geven op hun toekomst. Dat het lang niet altijd vanzelfsprekend is welke richting een student op kan gaan na het afstuderen kan veel onzekerheid oproepen. Gerardus probeert haar studenten van begin af aan al zo goed mogelijk op hun verdere loopbaan voor te bereiden. Zo werkt ze nauw samen met het faculteitsbestuur, de Career Services en alumni, om workshops en lezingen aan te bieden die studenten op dit vlak ondersteunen en de mogelijkheden die in de toekomst liggen onder aandacht brengen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 januari 2020 om 14:07.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud