Studiegids » Studieverenigingen » Porta Adriani

Porta Adriani

Porta Adriani is de studievereniging voor fiscale studenten van de Universiteit van Amsterdam. Vanaf de oprichting in 1980 is de vereniging actief betrokken bij het faciliteren van contact tussen studenten en fiscaal-juridische kantoren in Amsterdam e.o. Daarnaast staat natuurlijk het versterken van het contact tussen de studenten onderling centraal. Onze gezellige borrels en mooie studiereis spreken tot de verbeelding. U kunt ons vinden op de Nieuwe Achtergracht 166, 1000 BA Amsterdam, REC A0.55b.

Informatie over Porta Adriani

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Porta Adriani. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1980
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Fiscalistenvereniging van de Universiteit van Amsterdam
Aantal leden/contribuanten:524
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Nieuwe Achtergracht 166, 1000 BA Amsterdam, REC A0.55b.
Stad:Amsterdam
Prijs contributie:5

Geschiedenis

De naam ”Porta Adriani” bevat in ”Porta” een Latijnse verwijzing naar de Poort en in ”Adriani” een verwijzing naar de prof dr. P.J.A. Adriani. Met deze naam wordt geduid op de band die de vereniging heeft met de Oudemanhuispoort, kortweg de Poort, waar de rechtenstudenten van de Universiteit van Amsterdam al sinds 1980 onderwijs volgen en op de band met Adriani als eerste hoogleraar Belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam en ook in Nederland. Alhoewel de boeken van Adriani al lang niet meer tot verplichte literatuur behoren, is zijn betekenis voor de Nederlandse belastingwetenschap groot geweest. Zo was hij medeoprichter en naamgever van de Vereniging voor Belastingwetenschap in 1925 en de eerste directeur van het Internationaal Belastingdocumentatie Bureau. Wij, fiscalisten aan de Universiteit van Amsterdam, dragen zijn naam met ere.

Activiteiten

Al meer dan veertig jaar behartigt Porta Adriani de belangen van studenten fiscaal recht en fiscale economie. Dit doen we door nauw contact te houden met de leerstoelgroep belastingrecht, door middel van bedrijfsbezoeken bij belastingadvieskantoren en advocatenkantoren, de Individuele Gesprekkendag, het Belasting Excellentie Programma, borrels en de jaarlijkse studiereis. Daarnaast worden studenten via mailings op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen binnen Porta Adriani, maar ook van de mogelijkheden wat betreft stages, werkstudentschappen en business courses van diverse kantoren.

Missie & Visie

Porta Adriani heeft tot doel fiscale studenten te verbinden met fiscale advocaten- en advieskantoren, om zo een brug te slaan tussen het academische leven en het leven van een werkende fiscalist. Daarnaast brengt Porta Adriani fiscale studenten bij elkaar, daar zij elkaar later als collega zullen begroeten en een sterk netwerk de verdere loopbaan van deze studenten ten goede zal komen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 februari 2020 om 09:56.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud