Studiegids » Studieverenigingen » Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis

Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis

De OSK is de studievereniging voor studenten Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 1977 streven wij ernaar om de band tussen studenten onderling en studenten van andere studies te versterken en verbreden.

Informatie over Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:11-11-1977
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Kunstgeschiedenisstudenten aan de Radboud Universiteit Nijmegen
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Café Van Ouds
Bestuur / kantoorlocatie:Erasmusplein 1, kamer 11.14 (postadres) kamer 12.08 (bezoekadres)
Stad:Nijmegen
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

Al vanaf de oprichting van de toenmalige Katholieke Universiteit Nijmegen in 1923 wordt er Kunstgeschiedenis gedoceerd in Nijmegen. Al vrij snel werd er gehoor gegeven aan de belangen van de studenten en werd de eerste studievereniging voor Studenten Kunstgeschiedenis opgericht, Iconodulen. De Iconodulen was een echte gezelligheidsvereniging en bestond vooral uit rechtse studenten. In de jaren zeventig was de universiteit onderhevig aan politieke polarisatie, er was dus een sterke scheiding tussen de conservatief rechtse studenten en de marxistische linkse studenten. Onder de ‘linkse’ studenten ontstond een afkeer van de manier van het bedrijven van het vak kunstgeschiedenis. Men verlangde naar meer diepgang, waar ook plaats is voor technische en sociale kunstgeschiedenis. Na de opheffing van de Iconodulen, werd op 11 november 1977 gehoor gegeven aan deze wens naar verdieping en verandering in de oprichting van de OSK.

Activiteiten

De vereniging zorgt voor een goede dosis gezelligheid in het leven van de Nijmeegse kunstgeschiedenisstudent. Door diverse activiteiten te organiseren, van zowel formele als informele aard, zal niemand zich buitengesloten voelen. Hierbij kan gedacht worden aan activiteiten zoals lezingen, borrels, filmavonden, gala’s, feesten, carrièredagen, museumbezoeken en tentamentrainingen. Daarnaast wordt er elk jaar een reis georganiseerd die menig kunst liefhebbend hart sneller zal doen kloppen. Afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld naar Dublin, Madrid, Athene, Sint-Petersburg, Istanboel, Kopenhagen en Berlijn geweest.

Missie & Visie

De OSK organiseert activiteiten buiten het studieprogramma en bevordert het contact tussen studenten onderling en met vergelijkbare organisaties.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 februari 2020 om 07:12.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud