Studiegids » Studieverenigingen » ODIOM

ODIOM

ODIOM is dé studievereniging van de opleiding Pedagogische Wetenschappen & Onderwijswetenschappen, de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs en de schakelopleiding van Pedagogiek (SPO) aan de Rijksuniversiteit te Groningen. ODIOM heeft ruim 600 leden verspreid over de verschillende jaarlagen van deze opleidingen. De vereniging is gevestigd op de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Informatie over ODIOM

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van ODIOM. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:23 mei 2003
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Rijksuniversiteit Groningen
Aantal leden/contribuanten:650
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:-
Bestuur / kantoorlocatie:Grote Rozenstraat 38 Kamer 0003, Groningen
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:-
Prijs contributie:50

Geschiedenis

ODIOM is opgericht in 2003 en komt voort uit STUVO na de invoering van de brede bachelor “Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde” aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen deze brede bachelor vallen de studierichtingen: Orthopedagogiek (Jeugdzorg, Leerproblemen en Ondersteunen van personen met beperkingen) en Pedagogiek & Onderwijswetenschappen (Onderwijswetenschappen, Algemene gezinspedagogiek en Volwasseneneducatie). Later is ook de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (AOLB) toegevoegd aan ODIOM.

ODIOM is vernoemd naar OPERA DIDACTICA OMNIA (1657), de verzamelde werken van de theoloog, filosoof en pedagoog Comenius.

Activiteiten

ODIOM biedt zowel op studiegerelateerd als op sociaal gebied verschillende activiteiten aan. Bij studiegerelateerde activiteiten kan gedacht worden aan lezingen, meeloopdagen, excursies, symposia en buitenlandse reizen. Daarnaast worden sociale activiteiten en borrels georganiseerd, die een ontspannend en informeel karakter hebben. Verder verschijnt er drie keer per jaar een ODIOM-Magazine en wordt er één keer per jaar een Almanak uitgebracht. Tot slot bieden wij ook nog boekenkorting voor leden aan. Daarnaast bieden wij ook boekenkorting voor leden aan en krijgt ieder ODIOM-lid een ODIOM-kortingsticker waarmee je bij verschillende bedrijven korting kunt krijgen. Alle bovenstaande activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de verschillende commissies van ODIOM.

Missie & Visie

Visie
ODIOM is een bruisende vereniging die zich vanuit een betrokken, open en professionele grondslag richt op het vormen van de schakel tussen student zijn, jezelf ontwikkelen, opleiding en werkveld. Studievereniging ODIOM stelt haar leden in staat zich te ontwikkelen op persoonlijk en studiegerelateerd gebied. De diversiteit van het aanbod maakt het de leden mogelijk om te bouwen aan een netwerk met medestudenten, de opleiding en instellingen uit het werkveld. Daarnaast is ODIOM een vereniging waar leden samenkomen voor het opbouwen van sociale contacten en voor deelname aan ontspannende activiteiten. ODIOM is een vereniging waar iedereen zijn of haar vruchten van kan en mag plukken.

Studievereniging ODIOM is een jonge en groeiende vereniging die als doel heeft de contacten tussen de studenten Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde, Academische Pabo en studenten van het schakelprogramma stimuleren en de belangen van haar leden te behartigen. ODIOM is een gezellige vereniging waar leden sociale contacten opdoen middels vele commissies en activiteiten. ODIOM behartigt de belangen van haar leden door studenten vanaf het begin van hun studie te faciliteren, te stimuleren en te ondersteunen middels het organiseren van activiteiten op studiegerelateerd en sociaal gebied.

De vereniging tracht een professioneel karakter uit te stralen. Een hoog niveau van professionaliteit wordt nagestreefd waarbij laagdrempeligheid en toegankelijkheid een belangrijke rol spelen.

Missie
ODIOM is zowel bezig met het heden als de toekomst. De vereniging kan voortbouwen op een stevige fundering die in het verleden is gelegd voor een bloeiende vereniging. Het beleid van de vereniging wordt dusdanig ingericht dat ODIOM zich kan blijven ontwikkelen naar aanleiding van actuele en komende ontwikkelingen. Zo zal ODIOM de sterke positie van schakel tussen student, opleiding en werkveld ook voor de toekomst blijven behouden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 februari 2020 om 08:41.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud