Studiegids » Studieverenigingen » Nieuw Nederlands Peil

Nieuw Nederlands Peil

Nieuw Nederlands Peil (NNP) is de studievereniging voor de bachelor Nederlandse taal en cultuur van de Universiteit Leiden, maar iedereen die een vak bij de studie volgt, de master Neerlandistiek doet of gewoon affiniteit met Nederlands heeft, is ook van harte welkom om zich bij de vereniging aan te sluiten. Het NNP is een kleine studievereniging met maar rond de 150 leden, waaronder ook een aantal docenten, maar hierdoor kennen leden elkaar heel goed en ontstaan er vriendschappen die dwars door alle studiejaren heel lopen. Ook is het NNP door de kleinschaligheid een vereniging met een heel open karakter, waardoor contact met bestuursleden goed mogelijk is en eigen inbreng van leden actief gestimuleerd wordt.

Informatie over Nieuw Nederlands Peil

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Nieuw Nederlands Peil. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:2 februari 1999
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Nederlandse taal en cultuur Leiden
Aantal leden/contribuanten:155
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:s0.18 (in het P.J. Vethgebouw van de Universiteit Leiden)
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Onze bestuurskamer is niet altijd te bezoeken. Dus neem contact op via nnp.bestuur@gmail.com of stuur een brief naar:Postbus 95152300 RA Leiden
Prijs contributie:25

Geschiedenis

Het NNP kent een aantal voorgangers; al sinds de opleiding Nederlands in Leiden gegeven wordt, zijn er studieverenigingen Nederlands actief. De huidige vereniging is onder de huidige naam opgericht op 2 februari 1999 en in de loop der jaren steeds groter en bekender geworden.

Activiteiten

Het NNP organiseert zowel inhoudelijke als gezelligheidsactiviteiten om leden zo op verschillende manieren te vormen. Inhoudelijke activiteiten zijn onder andere (lunch)lezingen, al dan niet in samenwerking met andere studieverenigingen; symposia, eveneens vaak met andere studieverenigingen samen; workshops; een arbeidsmarktoriëntatiemiddag en een jaarlijkse studiereis naar een plaats in België. Deze laatste activiteit is ook vooral heel gezellig, een kenmerk wat ook past bij andere meer inhoudelijk activiteiten zoals de maandelijkse romanleesclub en poëzieclub; boekenmarktmiddagen en een jaarlijks bezoek aan De Wereld Draait Door en Pauw. Ook organiseren we natuurlijk de nodige feestjes, borrels, een voetbaltoernooi met andere Neerlandici, karaokeavonden, een jaarlijks Open Podium en nog veel meer!
Hiernaast heeft het NNP een eigen verenigingsblad, de Hoogwater en sinds 2019 ook een activiteitencommissie die maandelijks eigen activiteiten organiseert, waardoor de agenda altijd goed gevuld is.

Missie & Visie

Het NNP heeft tot doel en streven om studenten Nederlands onderling te verbinden, zodat er ook contact tussen ouderejaarsstudenten, eerstejaarsstudenten en keuzevakkers ontstaat. Daarnaast wil het NNP de studie en het vakgebied Nederlands op de kaart zetten door samenwerkingen aan te gaan met andere studieverenigingen Nederlands en studieverenigingen van andere richtingen. Het NNP denkt dat hierdoor meer onderling begrip ontstaat en is ervan overtuigd dat dergelijke samenwerkingen zorgen voor verbreding van ieders horizon.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 februari 2020 om 13:06.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud