Studiegids » Studieverenigingen » N.C.S.V. Dr. Nico Muller

N.C.S.V. Dr. Nico Muller

N.C.S.V. Dr. Nico Muller is sinds 1966 dé Nijmeegse studievereniging op het gebied van strafrecht en criminologie. De vereniging organiseert voor haar leden gedurende het volledige collegejaar interessante excursies, lezingen, masterclasses en andere activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn bezoeken aan de politieacademie, een penitentiaire inrichting, een schietsportvereniging en een advocatenkantoor. Uiteraard zijn er gedurende het jaar ook borrels en andere leuke, sociale activiteiten om bij aanwezig te zijn. Zo kunnen studenten en andere betrokkenen elkaar beter leren kennen. Eenmaal per jaar wordt er een meerdaagse studiereis naar een buitenlandse stad georganiseerd, waarbij verschillende instanties met enige strafrechtelijke of criminologische relevantie worden bezocht.

Informatie over N.C.S.V. Dr. Nico Muller

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van N.C.S.V. Dr. Nico Muller. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1966
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit
Aantal leden/contribuanten:210
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Kamer GR. 0.123, Montessorilaan 10, 6525 HR Nijmegen
Stad:Nijmegen
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

In het jaar 1966 is het Criminologisch Dispuut ‘Dr. Nico Muller’ opgericht. Het dispuut is in de jaren zeventig omgezet in een vereniging. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot een studievereniging die haar leden een interessante en praktijkgerichte aanvulling op het academisch onderwijs wil bieden.

De vereniging is vernoemd naar Dr. Nicolaas Muller (8 oktober 1879 – 16 februari 1965), Nederlands jurist. Nicolaas (Nico) Muller was zeer geïnteresseerd in mens en maatschappij en bracht dit ook tot uiting in zijn werk. Tijdens zijn lange en verdienstelijke carrière in de rechterlijke macht koos Muller als één van de weinigen – welbewust en ongeacht zijn promotiekansen – de strafrechtelijke zijde. Hij bleef gedurende zijn gehele carrière aan die zijde werkzaam.

Activiteiten

De afgelopen 52 jaar hebben er al veel activiteiten plaatsgevonden. Een aantal hiervan komen ieder verenigingsjaar terug, waaronder de Dr. Nico Muller dag, het Career Event en de jaarlijkse reis. Deelname aan de Nationale Strafpleitcompetitie, een bezoek aan de schietsportvereniging in Schaarsbergen, een bezoek aan de politieacademie in Apeldoorn en de openingsborrel van het verenigingsjaar zijn ook vaker terugkomende activiteiten. De Activiteitencommissie zorgt daarnaast ieder collegejaar voor originele en nieuwe activiteiten.

Missie & Visie

Dr. Nico Muller is een studievereniging die zich begeeft op criminologisch en strafrechtelijk gebied. De vereniging is opgericht om deze twee vakgebieden onder de aandacht van zo veel mogelijk rechtenstudenten te brengen. Sinds jaar en dag organiseert Dr. Nico Muller daarom uiteenlopende activiteiten en lezingen om de criminologische en strafrechtelijke praktijk met de student te verbinden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 9 augustus 2019 om 14:54.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud