Studiegids » Studieverenigingen » Mercurius Wageningen

Mercurius Wageningen

Mercurius Wageningen is de studievereniging voor de studenten van de Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen, Bachelor Economie & Beleid en Master Management, Economics & Consumer Studies. Mercurius richt zich op drie verschillende pijlers: educatief, sociaal en professioneel.

Informatie over Mercurius Wageningen

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Mercurius Wageningen. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:5 November 1962
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen, Bachelor Economie & Beleid en de Master Management, Economics & Consumer Studies.
Aantal leden/contribuanten:1200
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Leeuwenborch
Bestuur / kantoorlocatie:Hollandseweg 1
Stad:Wageningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke doordeweekse dag tussen 11.45 - 13.45.
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Studievereniging Mercurius Wageningen is opgericht op 5 november 1962, destijds als “Economenclub”. In 1978 is de “Economenclub” officieel een vereniging geworden. Daarnaast is tussen 1952 en 1962 de studievereniging Home Economics ontstaan. Deze vereniging hoorde bij de studie Huishoud- en Consumentenwetenschappen.
Met het samenvoegen van de studies Huishoud- en Consumentenwetenschappen en Economie van Landbouw en Milieu in het jaar 2000 is Mercurius Wageningen ontstaan. De besturen van de twee studieverenigingen hebben toen besloten om verder te gaan als één vereniging. Er is voor de naam Mercurius gekozen omdat dit de naam is van de god van de handel.

Activiteiten

De commissies van Mercurius organiseren verschillende activiteiten door het jaar heen. Het eerste jaars weekend en de buitex (buitenland excursie) zijn telkens terugkomende activiteiten. Verder worden er lezingen, excursies naar verschillende bedrijven, maar ook sportieve activiteiten georganiseerd. De borrels of kroegentochten zijn ook vaak erg gezellig.

Missie & Visie

Mercurius wil bijdragen aan het verrijken van de studietijd van haar leden. Dit doen we door te helpen bij de ontwikkeling van onze leden op professioneel, educatief en sociaal gebied.
De arbeidsmarkt verandert constant, het is daarom belangrijk om jezelf te onderscheiden. Wij proberen onze leden hierop voor te bereiden op een toegankelijke manier. Hierbij blijven we kritisch naar onszelf, om zo de continuïteit van de vereniging te waarborgen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 februari 2020 om 07:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud