Studiegids » Studieverenigingen » Medische Faculteit der Leidse Studenten

Medische Faculteit der Leidse Studenten

De Medische Faculteit der Leidse Studenten, beter bekend als de M.F.L.S., is de studievereniging voor alle studenten van de faculteit Geneeskunde/LUMC. Deze studenten en alle co-assistenten zijn automatisch lid. Hierdoor telt de Vereniging ruim 2.700 leden. Als studievereniging voor de studenten Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, de master Vitality and Ageing en de master Farmacie zet de M.F.L.S. zich in voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast kent de Vereniging zeer veel commissies, welke actief zijn met het organiseren van diverse activiteiten om de band tussen actieve leden, studenten en docenten te versterken.

Informatie over Medische Faculteit der Leidse Studenten

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Medische Faculteit der Leidse Studenten. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1 november 1912
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Alle studenten aan het LUMC
Aantal leden/contribuanten:2700
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:HePatho
Bestuur / kantoorlocatie:LUMC, K1-67
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke maandag tot en met vrijdag van 12.30 uur tot 18.00 uur. Daarbuiten voor borrels en feesten.

Geschiedenis

De M.F.L.S. is in 1912 opgericht. Het was toen een plek waar studenten samen konden studeren en vanuit waar er met de faculteit overlegd kon worden over de wensen van de studenten. Een traditie van de M.F.L.S. die toen al ontstaan is, is het sinterklaas spelen bij de studenten en patienten in het ziekenhuis. De M.F.L.S. is in de loop der tijd gegroeid van een puur op het onderwijs gerichte vereniging naar een vereniging met een heel uitgebreid scala aan activiteiten en aandachtspunten binnen en buiten het onderwijs.

Activiteiten

De M.F.L.S. organiseert vele activiteiten en evenementen voor alle leden van de Vereniging. Deze activiteiten variëren van opleidingsgerichte symposia tot borrels en feesten. Zo organiseert de M.F.L.S. vrijf feesten per jaar, elke maand een VriMiBo, een gala en een carriereavond.

Voor de organisatie hiervan en voor veel meer zaken, is een breed scala aan commissies opgezet die studenten een mogelijkheid geven om zich te verbreden en als een actief lid een bijdrage te kunnen leveren aan hun faculteit. Naast dat het erg leerzaam is om actief lid te zijn bij de M.F.L.S., creëert het natuurlijk ook de mogelijkheid om veel mensen te leren kennen binnen de M.F.L.S. en het LUMC. Commissies bij de M.F.L.S. zorgen dus dat studenten zich persoonlijke ontwikkelen en zich verbreden in hun studententijd!

Missie & Visie

Binnen de M.F.L.S. zijn zes hoofdtakken te onderscheiden:
Onderwijs – De M.F.L.S. houdt zich bezig met onderwijsverbeteringen door aan te sluiten bij verschillende overleggen en de jaarvertegenwoordiging voor elk jaar in goede banen te leiden.
Dictaten Centrale – Bij de M.F.L.S. kan je je boeken en instrumenten voor de laagste prijs kopen.
Algemene Activiteiten – Door het jaar heen worden er door commissies velen activiteiten georganiseerd
Internationalisering – De M.F.L.S. zet zich in voor internationaliseringsmogelijkheden voor studenten in het LUMC.
Leids Medisch Dispuut Forestus – Het gezelligheidsdispuut van de M.F.L.S.
Sociëteit HePatho – Dit is de studentenbar in het LUMC. De bar wordt gerund voor en door studenten.

Overige Informatie

De M.F.L.S. heeft een eigen gezelligheidsdispuut, L.M.D. Forestus. Hier kunnen studenten apart lid van worden. Forestus organiseert elke week borrels en heeft vertical verbanden waar je je bij kan aansluiten.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 16 september 2020 om 13:38.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud