Studiegids » Studieverenigingen » Medisch Natuurwetenschappelijke studievereniging

Medisch Natuurwetenschappelijke studievereniging

Studievereniging Mens is een jonge en bloeiende vereniging voor de bachelorstudie Medische Natuurwetenschappen (MNW) en de masterstudie Biomedical Technology and Physics (BMTP).

Mens ondersteunt studenten bij deze opleidingen door onder andere het verkopen van studieboeken met korting, organisatie van studiegerelateerde activiteiten, gezelschapsactiviteiten waarin studenten elkaar kunnen leren kennen en plezier hebben, voorzien van een verenigingsruimte waar studenten kunnen werken of uitrusten en gratis koffie en thee en goedkoop eten en drinken kunnen halen.

Daarnaast houdt de vereniging goed contact met de opleiding en de faculteit zodat ontwikkelingen rond de studies MNW en BMTP snel worden opgepikt.

Een lid heeft de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen binnen de commissies en/of als bestuurslid.

Binnen de vereniging zijn er geen verplichtingen van deelnamen aan bepaalde activiteiten, maar kan een student zo veel of weinig doen als hij/zei zelf wilt. Zo kan de student zich nog meer ontwikkelen naast de studie en het maximale eruit halen.

Informatie over Medisch Natuurwetenschappelijke studievereniging

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Medisch Natuurwetenschappelijke studievereniging. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:juli 2001
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Medisch Natuurwetenschappen studenten en biomedical technology and physics studenten
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:De boelelaan 1081 WN-gebouw kamer TK-18 1081 HV Amsterdam
Bestuur / kantoorlocatie:De boelelaan 1081 WN-gebouw kamer TK-14 1081 HV Amsterdam
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:De ledenkamer is geopend op maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 uur en 17:30 uur.Uitzonderingen worden door het bestuur naar leden gecommuniceerd.
Prijs contributie:22.5

Geschiedenis

De discussie over Mens en de opleiding Medische Natuurwetenschappen begon rond 1999/2000 toen duidelijk werd dat Pim Mager, destijds Universitair docent biochemie plannen had om de studie op te richten.

De drie exacte verenigingen (STORM, Aik en VCSVU) traden in overleg om te bespreken wat ze met de nieuwe studenten moesten doen. Qua inhoud dachten zowel Aik als VCSVU de MNW’ers wel op te kunnen nemen in hun vereniging, maar er werd geen consensus bereikt. Daarom werd er besloten een eigen vereniging op te richten. Daarom werd er in juli 2001 de vereniging Mens opgericht.

Uiteindelijke werd er een ruimte verkregen op U030. Het oprichtingsbestuur hield zich bezig met het opzetten van het onderwijsprogramma. Al in het eerste jaar kwamen studenten met het briljante plan om te verhuizen naar de kelder, waar de huidige Mens-kamer is. Daar zat toen nog een computerruimte van de natuurkunde afdeling. Deze moest volgens de ARBO-wet verplaatst worden wegens de hoeveelheid daglicht.

Activiteiten

Terugkerende activiteiten bij S.V. Mens zijn zeilweekend, bedrijfsbezoeken, Mensation (groot feest), eindjaar BBQ, wintersport, excursies (binnen en buiten Europa), stage informatiebijeenkomst, propedeuse uitreikingen voor eerstejaars. Introductieweekend, eerstejaarsweekend, Algemene ledenvergaderingen en natuurlijk nog veel meer.

Missie & Visie

De missie van studievereniging is een gezellige en een zo kwalitatief hoog mogelijke studieperiode voor MNW en BMTP studenten door middel van ondersteunen en adviseren en samenwerking op lokaal tot VU-breed niveau.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 februari 2020 om 08:51.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud