Studiegids » Studieverenigingen » M.F.V. Panacea

M.F.V. Panacea

De Medische Faculteitsvereniging Panacea (M.F.V. Panacea) is de studievereniging voor alle Geneeskundestudenten van Groningen. Zij is vernoemd naar de Griekse godin van de remedie. Het is de grootste medische faculteitsvereniging in Nederland en ook een van de grootste studieverenigingen in Groningen. De M.F.V. Panacea telt namelijk ruim 3500 leden!

Informatie over M.F.V. Panacea

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van M.F.V. Panacea. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:20 augustus 1987
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Geneeskunden aan de Rijksuniversiteit Groningen
Aantal leden/contribuanten:3500
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Villa Volonté, Schuitendiep 86 te Groningen
Bestuur / kantoorlocatie:Antonius Deusinglaan 1
Stad:Groningen
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

In 1987 begint de geschiedenis van de M.F.V. Panacea. Op 20 augustus werden de statuten ondertekend met als grootste doel “de bevordering van een goede communicatie tussen en de behartiging van de belangen van studenten die voor de studie geneeskunde zijn ingeschreven aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen”. Vanaf 1992 is deze ideologie uitgebreid en is naast het behartigen van de belangen toegevoegd: “het studeren van Geneeskunde te Groningen bijzonder maken door het relevanter, leuker en makkelijker te maken. Een goede balans tussen professionaliteit en gezelligheid staat hierbij centraal.”

Activiteiten

De M.F.V. Panacea staat bekend om haar diverse aanbod aan activiteiten. Zo organiseert de M.F.V. Panacea eens in de twee jaar een musical, elk jaar een groots gala, de buitenlandse reis en verschillende culturele en sportieve activiteiten. Dat de M.F.V. Panacea een studievereniging is, blijkt uit de enorme betrokkenheid van de vereniging bij het onderwijs en de organisatie van studiegerelateerde evenementen. Voorbeelden van medisch-gerelateerde evenementen zijn de Medische Carrièredag, het Masterraad Symposium en de vele workshops en cursussen, zoals EHBO, bloedprikken, hechten en sollicitatieworkshops. Het is natuurlijk ontzettend leuk om aan al deze activiteiten deel te nemen en des te leuker is het om deze zelf te organiseren. De M.F.V. Panacea kent ruim dertig commissies met meer dan 250 actieve leden die zich hiermee bezig houden.

Missie & Visie

Zoals eerder vermeld is het doel van de M.F.V. Panacea het behartigen van de belangen van Geneeskundestudenten in Groningen. Het bestuur van de vereniging maakt zich hier, samen met al haar commissies, hard voor. Deze belangenbehartiging gebeurd op het gebied van onderwijs, maar ook op het gebied van recreatieve evenementen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 08:11.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud