Studiegids » Studieverenigingen » Kanvas Amsterdam

Kanvas Amsterdam

Kanvas is de gezelligste studievereniging voor jonge kunsthistorici in Amsterdam! We regelen van alles om studenten op weg te helpen in de wereld van de kunstgeschiedenis -zoals museumbezoekjes, workshops, carrièredagen, en korting op je boeken-, maar vinden ook elke week wel iets om je studententijd wat feestelijker te maken en je klasgenoten in vrienden te veranderen. Je moet bij ons zijn voor knusse borrels, avontuurlijke uitjes, verrijkende reizen, spetterende feesten, en natuurlijk heel veel samen genieten van kunst.

Informatie over Kanvas Amsterdam

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Kanvas Amsterdam. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:2010
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam
Aantal leden/contribuanten:271
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Theatercafé de Richel
Bestuur / kantoorlocatie:BG2 lokaal 0.33 (Turfdraagsterpad 15-17 1012 XT Amsterdam)
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:We borrelen (bijna) elke donderdag vanaf 21:00
Prijs contributie:15

Geschiedenis

We zijn opgericht in 2010, Kanvas is nog een jonkie onder de studieverenigingen. Hiervoor hadden studenten kunstgeschiedenis geen aparte vereniging, maar waren we deel van de grotere geschiedenisvereniging Kleio. Kanvas is dus een echte vereniging door en voor kunsthistorici, al werken we nog steeds graag samen met andere studieverenigingen binnen en buiten Amsterdam.

Activiteiten

Kanvas is een zeer actieve vereniging. We borrelen elke week in ons geliefde stamcafé de Richel. Daarnaast bezoeken we musea, theatervoorstellingen, en filmfestivals, laten we onze artistieke driften vrij in creatieve workshops, en geven we je de kans om je kunsten te tonen in een pubquiz of bierpongtoernooi. We gaan alle grote feestdagen af, met een Halloweenborrel, Kerstdiner, en SinterKanvas suprisesessie. Meerdere keren per jaar bundelen we onze krachten met andere studieverenigingen voor een groots feest of symposium.

Aan het begin van ieder academisch jaar organiseren we een introductieweekend, waar de eerstejaars en ouderejaars elkaar kunnen leren kennen rond het kampvuur. De hoogtepunten van ons jaar zijn toch vaak de kleine reis in de herfst en de grote reis in de lente; in de afgelopen jaren kwamen we onder anderen terecht in Marrakech, Sicilië, Boedapest, Dublin, en Sofia.

Missie & Visie

Onze missie is om onze leden zoveel mogelijk uit hun studententijd te helpen halen. Bij Kanvas worden ijzersterke vriendschappen gesloten en onvergetelijke ervaringen opgedaan. Via de vereniging helpen we kunsthistorici in spe ook om stages te vinden en contacten te leggen met de vakwereld, zowel binnen als buiten onze faculteit.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 juli 2019 om 20:57.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud