Studiegids » Studieverenigingen » International Federation of Medical Students Association

International Federation of Medical Students Association

IFMSA is de studentenvereniging die bijdraagt aan global health op lokaal, nationaal en internationaal niveau en dit combineert met het studentenleven. Elke stad met een medische universiteit in Nederland heeft een IFMSA, en we zitten totaal in 123 landen. Er is een Nationaal bestuur, en er zijn 8 lokale besturen, waarvan Maastricht er een is. In Maastricht hebben wij 5 werkgroepen, met elk een specifiek ideaal. Onder deze werkgroepen zitten verschillende projecten. Leden/vrijwilligers sluiten zich aan bij een werkgroep die past bij het ideaal waar zij naar streven, en kiezen binnen deze werkgroep een specifiek project. Elke maand is er een Algemene Leden Vergadering waar de werkgroepen elkaar up-to-date brengen en het bestuur een update doet vanaf Nationaal niveau en wat het bestuur zelf gedaan heeft. Vrijwilligers kunnen ook actief worden op nationaal niveau door bijvoorbeeld in het Nationale bestuur te gaan, maar kunnen ook zonder bestuur te zijn op internationale reizen gaan. Op internationale reis kunnen ze trainingen en workshops volgen, en gesprekken voeren met vrijwilligers uit andere landen over (global health) onderwerpen naar keuze.

Informatie over International Federation of Medical Students Association

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van International Federation of Medical Students Association. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:25 juni 1982
Status:Actief
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Universiteitssingel 50, Kamer 2.495
Stad:Maastricht

Geschiedenis

IFMSA Maastricht is opgericht op 25 juni 1982, hiervoor waren wij onderdeel van SV KOKO (een studentenvereniging). SV KOKO bestond namelijk vooral uit Medische studenten.

Activiteiten

Wij werken met 5 werkgroepen, die allemaal een eigen ideaal hebben. Onder elke werkgroep vallen projecten gerelateerd aan dit ideaal. Standing committee on medical education (SCOME) is de werkgroep die staat voor het implementeren van een optimale leeromgeving voor medische studenten. Door de leeromgeving te optimaliseren willen ze de kwaliteit van de toekomstige doktoren en de kwaliteit van de gezondheidszorg verbeteren. Standing committee on Public Health (SCOPH) heeft projecten gerelateerd aan alle problemen met de publieke gezondheidszorg, hierbij kunt u denken aan het gezondheidsbeleid, wereldwijde gezondheid problemen en het informeren/les geven over een gezonde levensstijl. Standing Committee on Sexual and Reproductive Health and Rights including HIV/AIDS (SCORA) promoten seksuele en reproductieve gezondheid en rechten d.m.v voorlichtingen te geven op basis en middelbaren scholen. Hiernaast zijn ze actief op de international focus days om geld op te halen voor bepaalde goede doelen, denk aan dance for life. Standing Committee on Human Rights and Peace brengt studenten samen die samen streven naar een gelijkwaardige en vredige wereld. Zij geloven in internationale, interculturele en interpersoonlijke solidariteit. European Medical Students Association (EMSA) werkt in Maastricht voornamelijk met kinderen. De projecten zijn vooral gericht om kinderen meer kennis bij te brengen van de gezondheidszorg en de functie en het doel van het ziekenhuis (bijv. het vertrouwen in ‘de witte jassen’). Dit doen ze dmv het teddy bear hospital, waar kinderen hun eigen knuffel mogen genezen.

Missie & Visie

Visie: IFMSA streeft ernaar medisch georiënteerde studenten te verenigen voor global health en hen de benodigde waarden, kennis en vaardigheden te geven om hieraan bij te dragen binnen de gezondheidssector en de maatschappij.

Missie: IFMSA Maastricht vormt een platform voor medisch georiënteerde studenten in Maastricht en verenigt hen in lokale, nationale en internationale initiatieven welke impact hebben op de samenleving, persoonlijke groei stimuleren en bijdragen aan de diverse aspecten van global health

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 31 maart 2020 om 19:04.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud