Studiegids » Studieverenigingen » Ingenium Cabo Bianci

Ingenium Cabo Bianci

Met de vereniging organiseren we wekelijks verschillende activiteiten. Iedere donderdag hebben we vaste borrelavond op de sociëteit. Elke tweede donderdag van de maand wordt er een leden borrel geörganiseerd in onze stamkroeg in de binnenstad. Verder zitten er bij de vereniging nog vier disputen waardoor ook alumni-leden nog veel betrokken worden. Daarnaast hebben we binnen de vereniging sport teams. Zo hebben we een voetbalteam, hockeyteam en een bowlingteam.

Informatie over Ingenium Cabo Bianci

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Ingenium Cabo Bianci. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:18 november 1982
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten institute for Design & Engineering
Aantal leden/contribuanten:1625
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Padualaan 99
Bestuur / kantoorlocatie:PL99-1.226
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Iedere werkdag van 10:00 tot 21:30. Vanaf 16:00 mogen we alcohol schenken.
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Op 18 November 1982 is Cabo Bianci opgericht als studentenvereniging van de HTS Hilversum. Na een fusie binnen de HBO opleidingen is de Hogeschool Utrecht ontstaan en is de locatie Hilversum naar Utrecht verhuisd. In eerste instantie zat de vereniging zonder soos, maar na een tijd actief te zijn op de Hogeschool Utrecht werd Het Witte Paard II de nieuwe sociëteit van Cabo Bianci.Na twee jaar kwam er een aanbouw: Het veulen II. Dit alles is door de leden zelf gebouwd. Eigen alarm toiletgroep, eigen ingang met alarmcode… Maar in januari 2006 kreeg de vereniging te horen dat de HU ging verbouwen en daarmee deze ruimtes zullen verdwijnen. Helaas, het vele vergaderen mocht niet baten, de soos moest afgebroken worden.
Sinds augustus 2006 zat Cabo Bianci gehuisvest op Nijenoord 1. Het toenmalige U.T.V. -café werd opgesplitst en de helft van de ruimte werd in gebruik genomen door Cabo Bianci. De toen voor Cabo Bianci nieuwe sociëteit genaamd Het Witte Paard III, is vandaag nog steeds de ontmoetingsruimte voor de vereniging. In 2010 is de studentenvereniging Cabo Bianci op advies van de Hogeschool Utrecht veranderd naar Faculteitsvereniging Cabo Bianci, de vereniging was voor de faculteit Natuur en Techniek. Ook het logo is veranderd en de huiskleur van de vereniging werd groen in plaats van rood.
In 2015 wil de Hogeschool Utrecht één vereniging per instituut, dit betekent nieuwe veranderingen voor Cabo Bianci. Sv Ingenium bestaat dan drie jaar en organiseren veel studiegerelateerde activiteiten. De Hogeschool Utrecht zag toekomst in de fusie van beide de twee verenigingen. Na een jaar van overleggen en dichter bij elkaar komen is in juli 2015 de fusie rond. De faculteitsvereniging wordt een instituutsverening met de naam Ingenium Cabo Bianci. Ingenium Cabo Bianci organiseert verschillende activiteiten voor het instituut Engineering & Design. Wij als bestuur van de instituutsvereniging Ingenium Cabo Bianci zien een mooie toekomst tegemoet, samen met onze leden.
Per januari 2017 is de sociëteit Het Witte Paard III gesloten. De instituutsvereniging Ingenium Cabo Bianci is verhuist naar de Padulaan 99 op de Uithof. De Hogeschool Utrecht heeft op deze locatie een clustercafé ‘Het Proeflokaal’ laten oprichten door vier verenigingen. De verenigingen zijn Ingenium Cabo Bianci, UTV, Codex en Vesta. In samenwerking met de andere verenigingen is per januari 2017 het Proeflokaal geopend. In de toekomst zullen de vier verenigingen hier evenementen, kroegcollege’s en borrels organiseren.

Activiteiten

Naast het dagelijks bestuur hebben we veel commissies die dagelijkse activiteiten organiseren. Zo gaan we ieder jaar op studiereis, wintersport en twee keer per jaar eenweekendje weg. Ook hebben we verschillende gezelligheidsactiviteiten zoals: cycling dinner, bierpong toernooi, feestjes, borrels, gala en bootje varen. Daarnaast organiseren we ook ieder blok een sport activiteit. Sportactiviteiten worden georganiseerd zoals: kickboksen, hockey, voetbal, ijshockey, tafelvoetbal en poolen. Als laatste proberen we voor de leden ook zoveel mogelijk studiegerelateerde activiteiten te organiseren. Zo wordt er twee keer per schooljaar de ‘Engineering Netwerkdag’ georganiseerd. Samen met verschillende sponsoren organiseren wij lunch lezingen, gast colleges, kroegcolleges en masterclasses. Op deze manier verbinden we (alumni-) leden met het bedrijfsleven.

Missie & Visie

Als vereniging breiden we graag de studententijd uit van iedereen geïntresseerd in Ingenium Cabo Bianci. Dit voornamelijk met de focus op studenten van de studies Technische bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek aan de Hogeschool Utrecht studeren. Onze missie luidt als volgt:

“Ingenium Cabo Bianci brengt studenten samen en biedt verrijking aan de studententijd binnen en buiten de studie.”

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 december 2019 om 12:50.

Bronnen: geen

Skip to content