Studiegids » Studieverenigingen » ID

ID

ID is de studievereniging van de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Sinds 1973 is ID, met ruim 2600 leden en 22 commissies, uitgegroeid tot één van Delft’s grootste en meest actieve studie verenigingen. Het doel van ID is om te zorgen dat studenten zich kunnen verbreden en verdiepen naast hun studie. De vereniging is het best te beschrijven middels onze vijf pilaren: social, travel, career, education en skills. Zo zie je dat wij studenten verbinden met elkaar, de faculteit en bedrijven. Onze leden kunnen zich niet alleen sociaal en professioneel ontwikkelen, maar ook veel bij ons leren, ervaring opdoen en samenwerken.

Informatie over ID

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van ID. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:15 juni 1973
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Industrial Design Engineering TU Delft
Aantal leden/contribuanten:2600
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:ID Kafee (wij hebben een eigen ruimte in de faculteit van IO (landbergstraat 15), die heet ID kafee, daar borrelen we ook)
Bestuur / kantoorlocatie:ID Kafee
Stad:Delft
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Monday 09:00 – 13:45 | 14:45 – 17:00 Tuesday 09:00 – 13:45 | 14:45 – 17:00 Wednesday 12:45 – 13:45 | 14:45 – 21:00 Thursday 09:00 – 13:45 | 14:45 – 17:00 Friday 09:00 – 13:45 | 14:45 – 17:00
Prijs contributie:9.5

Geschiedenis

Een aantal studenten van de opleiding Industriële Vormgeving (subfaculteit van Bouwkunde en Werktuigbouw is begonnen met een Kafee voor studenten. Een keer per week kwamen ze samen op de Oude Delft om een biertje te drinken. Daar zijn de eerste ideeën ontstaan over de beginselen van een vereniging. Na één of twee jaar als ondervereniging van Stylos (de studievereniging van Bouwkunde) werd studievereniging i.d zelfstandig. Eerst vormden de voorzitters van alle commissies het bestuur. Vanaf 1991 is het losse zestallige bestuur uitgegroeid tot een groep van 8 mensen die zich fulltime inzetten voor de vereniging. Na gevestigd te zijn in onder andere het gebouw van bouwkunde, een kelderruimte op de Jaffalaan en een kleine ruimte in de huidige faculteit van Industrieel Ontwerpen op de landbergstraat werd de vereniging in 2015 groots verbouwd. Na een jaar verbouwing maakt de studievereniging tot heden gebruik van een eigen grote ruimte met een grote bar en alle te wensen gemakken in de faculteit. In 2018 is de volledige huisstijl herzien en is studievereniging i.d omgedoopt tot ID.

Activiteiten

Naast onze wekelijkse borrel in ID kafee, waar honderden mensen opaf komen, organiseert ID haast wekelijks activiteiten voor haar leden. Deze activiteiten beslaan alle vijf de pilaren.

Social
Het paradepaard is IO Festival, het grootste jaarlijkse studenten faculteitsfestival van nederland, 1 nacht, midden in de faculteit, 3 stages, 1700 bezoekers. Ook hebben we bijvoorbeeld een activiteiten commissie, een drukbezochte spellenmiddag en een eerstejaarsweekend.

Career
de IDE Business Fair commissie organiseert al 20 jaar lang een maand vol met activiteiten zoals lezingen, cases en workshop. Vervolgt door tweedaagse bedrijvenbeurs voor rond de 50 design gerelateerde bedrijven. Ook organiseren we meerdere reisjes waar master studenten cases op gaan lossen bij bedrijven.

Education
ID Education heeft als commissie een nauwe band met de faculteit en zorgt dat feedback van studenten op het onderwijs op de juiste plek komt. Zo hebben wij als ID een positieve en ingrijpende invloed op het onderwijs.

Travel
We organiseren meerdere reisjes, zowel kennismakings reisjes voor bachelor studenten, zoals een skireis, als carrière gerichte reizen voor masterstudenten. Zo gaan 28 masterstudenten ieder jaar 3 weken naar het buitenland om goed voorbereid 11 dagen lang cases bij bedrijven op te lossen.

Skills
We hebben meerdere commissies die bedoelt zijn om skills op te doen als lid. Deze commissies helpen de vereniging met documentatie (Foto en Vidio), Voorbereiding van evenementen (Technische Ondersteunings Commissie) en promotie (PRID). Ook heeft de vereniging twee publicaties: een jaarboek en de Turn The Page, ons eigen design magazine met een oplage van 7500 stuks.

Alle activiteiten en commissies vind je op onze website.

Missie & Visie

ID heeft ten doel het in het algemeen behartigen van de belangen van haar leden. Dit gebeurd door de leden een pakket van activiteiten en services aan te bieden dat niet vanuit de opleiding zelf wordt gefaciliteerd. Op deze manier bied ID haar leden de mogelijkheid om:
– kennis op te doen over het vakgebied en het bedrijfsleven.
– Contact te hebben met studenten en medewerkers van de faculteit Industrieel Ontwerpen, andere opleidingen en personen uit het bedrijfsleven.
– Initiatief te nemen, ervaring op te doen, samen te werken en interesses te verbreden.

Onze langetermijn missie is te omschrijven door 5 subdoelen, hieronder samengevat.
1. Het behartigen van de vak- en studiebelangen.
2. Het bevorderen en ondersteunen van promotie van kennis, kunde en vaardigheden.
3. Het informeren over het vakgebied.
4. Het verstevigen van de band tussen de studenten onderling met alle andere personen in de faculteit.
5. Het in stand houden van de band tussen alumni met de vereniging en de opleiding

Overige Informatie

We werken ieder jaar samen met alle andere studieverenigingen in Delft. Wat ons onderscheid van een studentenvereniging zijn de career en education pilaar.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 juni 2020 om 13:46.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud