Studiegids » Studieverenigingen » Heeren XVII

Heeren XVII

Heeren XVII is de studievereniging van BSc Agrotechnologie en MSc Biosystems Engineering.

Informatie over Heeren XVII

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Heeren XVII. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1 april 1965
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Wageningen University
Aantal leden/contribuanten:300
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Bornse Weilanden 9, 6708 WG Wageningen
Stad:Wageningen
Prijs contributie:7

Geschiedenis

Op 1 april 1965 werd de vereniging Heeren XVII opgericht als studievereniging van de toenmalige studie Landbouwtechniek.
De vereniging werd opgericht om enerzijds de onderlinge band tussen de studenten in de Landbouwtechniek te versterken en anderzijds de contacten met de hoogleraren en de staf te verbeteren.
De vereniging heeft haar naam te danken aan het feit dat tijdens de oprichting alleen mannen (heren dus) deze studie volgden. Daarnaast was de studie Landbouwtechniek destijds de 17de studie in Wageningen. De naam verwijst tevens ook naar de succesvolle hoofddirectie van de “Verenigde Oost-Indische Compagnie”, die in de Gouden Eeuw ook onder de naam Heeren XVII vergaderde.

Activiteiten

De studievereniging Heeren XVII heeft een aantal commissies die activiteiten organiseren voor de leden. De Sport- en Activiteiten Commissie organiseert een heel aantal leuke activiteiten tijdens het college jaar. Naast leuke activiteiten organiseert de Binnenlandse Excursie Commissie 5 keer per jaar een thema-avond over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast organiseert deze commissie ook 5 excursies waarbij tijdens elke excursie een tweetal bedrijven worden bezocht. Er is ook nog een Borrelcommissie die 8 keer per jaar een borrel voor alle leden organiseert. Naast deze activiteiten hebben we ook een Redactie en een Promotie Commissie de alle leden van een verenigingsblad en de leukste artikelen voorzien.

Missie & Visie

De studievereniging Heeren XVII organiseert leuke en interessante activiteiten voor haar leden. Daarnaast waakt Heeren XVII ook over het kwaliteit van het onderwijs van de opleidingen BSc Agrotechnologie en MSc Biosystems Engineering.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 1 oktober 2019 om 22:43.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud