Studiegids » Studieverenigingen » Gyrinus natans

Gyrinus natans

Gyrinus natans is de faculteitsvereniging der faculteit Bètawetenschappen voor de studierichtingen Biologie en Biomedical Sciences en de bijbehorende masteropleidingen. Natuurlijk zijn ook medewerkers en studenten van andere opleidingen van harte welkom bij de vereniging. Met zo’n 1100 leden behoren we tot de grotere faculteitsverenigingen van de Vrije Universiteit. Gyrinus heeft 22 commissies die door het jaar heen allerlei activiteiten organiseren en diensten verlenen voor de vereniging en andere commissies.

Informatie over Gyrinus natans

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Gyrinus natans. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:22 oktober 1953
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de Bachelors Biologie en Biomedical Sciences en verwante Masterstudies
Aantal leden/contribuanten:1100
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:WN-P020 en WN-D103
Bestuur / kantoorlocatie:WN-P022
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Ledenkamer 9:00 - 17:00Borrels 17:00 - 22:00
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Gyrinus natans is opgericht op 22 oktober 1953 door een groep enthousiaste biologen onder leiding van Dhr. J. L. Antheunisse, tevens de eerste voorzitter van Gyrinus. De daaropvolgende jaren groeide de vereniging snel, in 1969 had Gyrinus al zo’n 300 leden. 1969 is op vele gebieden een historisch jaar en voor Gyrinus is dat niet anders, want in dit jaar werden de eerste commissies opgericht: de Feestcie en het Alcoholaat (de borrelcommissie). Omstreeks 1980 werden er al (illegale) borrels georganiseerd in de kelder van het Wis- & Natuurkunde gebouw van de VU. In 1991 kreeg Gyrinus haar eigen, officiële, borrelruimte: de Tegenstelling. Inmiddels genieten we al bijna 30 jaar van deze iconische ruimte. Anno nu telt Gyrinus zo’n 1100 leden en bijna 140 commissieleden verdeeld over 22 commissies.

Activiteiten

Het bestuur en de vele commissies van de vereniging organiseren verschillende activiteiten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Studiegerelateerde activiteiten, zoals boekverkopen, lezingen en een carrièredag.
Feesten, zoals afgelopen jaar in de Escape deLux.
Een biokamp en een stedentrip.
Excursies, zoals de whiskyproeverij en de vogelexcursie
Bedrijvenbezoeken naar bijvoorbeeld het Hubrecht Instituut en Enza Zaden.
En elke woensdag en vrijdag een borrel in De Tegenstelling, waaronder speciaalborrels als de Mosselmaaltijd, de Mexicaanse borrel en de Bockbierborrel.
Daarnaast organiseren we samen met de broertjes- en zusterverenigingen activiteiten buiten de faculteit, zoals een eindfeest.

Mocht je meer over de vereniging te weten willen komen, neem gerust een kijkje op www.gyrinus.nl!

Missie & Visie

Het doel van Gyrinus natans is om haar leden een zo plezierig mogelijke studententijd te bezorgen. Dit proberen we te doen door activiteiten te organiseren en diensten aan te bieden die de studenten studieondersteuning en/of ontspanning bieden. Iedereen is welkom bij Gyrinus en de vereniging straalt dat ook uit met haar open karakter. Vele levenslange vriendschappen zijn hier begonnen en vele zullen er nog ontstaan.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 februari 2020 om 13:13.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud