Studiegids » Studieverenigingen » Groninger Studievereniging Archeologie Bachur

Groninger Studievereniging Archeologie Bachur

Bachur is de studievereniging die Groningse archeologiestudenten uit alle jaren samenbrengt door middel van borrels, excursies en andere activiteiten. Elk voorjaar organiseren we grote buitenlandse reis naar een stad of verschillende steden waarbij de archeologie natuurlijk voorop staat. Daarnaast brengen we studenten in contact met de medewerkers en professoren van het GIA (Groninger Instituut voor Archeologie) met de jaarlijkse BBQ. Omdat we een relatief kleine studie en studievereniging zijn ken je binnen de kortste keren iedereen! Om de nieuwe eerstejaars wat op weg te helpen is de Studiecommissie in het leven geroepen die verschillende colleges en workshop verzorgen omtrent academische vaardigheden. Voor diegene die graag experimenten uitvoeren bestaat de werkgroep voor experimentele archeologie (WEAG), die zelfstandig en in samenwerking met onderzoekers archeologische experimenten uitvoeren.

Informatie over Groninger Studievereniging Archeologie Bachur

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Groninger Studievereniging Archeologie Bachur. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:mei 1994
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Archeologiestudenten Groningen
Aantal leden/contribuanten:122
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Café de Keyzer
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:De maandelijkse borrel vind plaats op de tweede donderdag van de maand om 21.00 uur in Café de Keyzer.
Prijs contributie:15

Geschiedenis

De vereniging is in 1994 opgericht om de studenten van de twee stromingen binnen de studie, mediterraanse archeologie en pre- en protohistorie, samen te brengen. Wat begon als een groep vrienden die filmavonden organiseerden zijn we ondertussen uitgegroeid tot een vereniging met meer dan honderd leden en verschillende commissies. De naam Bachur is een samenvoeging van de woorden Bacchus – de Romeinse god van de wijn en feesten, en Bagger – de modder waar archeologen zich vaak in bevinden.

Activiteiten

Naast de maandelijkse borrel organiseren we verschillende activiteiten zoals excursies naar musea, een workshopdag, buitenlandse reizen en informele activiteiten zoals themafeesten, bowlen, schaatsen, kanovaren over de grachten. Samen met onze sponsoren organiseren we workshopdagen, symposia en excursies.
Speciaal voor de eerstejaars organiseren wij een introductiekamp op het terrein van Swifterkamp in Lelystad waar de nieuwe studenten op primitieve wijze kennis maken met de prehistorie en elkaar beter leren kennen.

Missie & Visie

Onze missie is om studenten van verschillende jaargangen samen te brengen om van elkaar te leren en om het natuurlijk gewoon gezellig te hebben. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de studenten en de professoren met elkaar in contact te brengen op een meer informelere manier. Door samenwerking met onze sponsoren willen we het contact tussen de student en het latere werkveld vergemakkelijken.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 maart 2020 om 12:42.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud