Studiegids » Studieverenigingen » GeoVUsie

GeoVUsie

GeoVUsie is de studievereniging voor studenten Aardwetenschappen en Aarde en economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. De vereniging werd in 1980 opgericht als fusievereniging uit het as van de G.V.V.U. (Geologische Vereniging Vrije Universiteit) en Varenius (Fysisch geografen-vereniging) en is sindsdien uitgegroeid tot een actieve vereniging met ongeveer 700 leden.

Informatie over GeoVUsie

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van GeoVUsie. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:18 december 1980
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Aardwetenschappen en Aarde en economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Aantal leden/contribuanten:700
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Houtzagerij in den Koele Blonde (WN F-045)
Bestuur / kantoorlocatie:WN M-138
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Borrels vinden wekelijks plaats van 17:00 tot 22:00, zelfs tijdens de vakanties! Hiernaast vinden hier regelmatig thema- netwerk- en afstudeerborrels plaats. Buiten borreltijden is de ruimte in gebruik als ledenkamer, met voldoende banken en een heerlijk koffiezetapparaat!
Prijs contributie:5

Geschiedenis

De kronieken van de NGMSO vermelden de Geologen Vereniging (van de) VU (GVVU) als één van de oprichters, reeds in 1946. Geschriften uit de beginperiode van GeoVUsie reppen zelfs van een vereniging voor fysisch geografen, genaamd “Varenius”, die in de jaren ’60 zou zijn opgericht. Deze zou later ten grave zijn gegaan om in de late jaren ’70 weer te herrijzen.

Tussen beide verenigingen en hun leden bestond een “gezonde rivaliteit”, waarbij “het superioriteitsgevoel bij de geologen opviel”. Helaas bleken beide verenigingen niet groot genoeg om zichzelf fatsoenlijk in stand te houden. Door vooruitziende bestuursleden werd de wederzijdse afkeer overboord gegooid en op een fusie aangestuurd. Op 18 december 1980 werden Varenius en de GVVU opgeheven om plaats te maken voor een enkele vereniging voor aardwetenschappers. Over de te kiezen naam vond nog een heftig debat plaats, maar uiteindelijk werd gekozen voor het toepasselijke GeoVUsie. Overigens erfde de nieuwe Voorzitter de Hamer en Ambtsketting van de GVVU en met zijn eerste ferme hamerslag brak een nieuw tijdperk aan.

Activiteiten

GeoVUsie organiseert vele verschillende activiteiten:
-Wekelijkse lezingen, met een aansluitende borrel (de Donderdorst)
-Twee educatieve excursies naar het buitenland: een driedaagse Paleotour (waarbij paleontologische vondsten worden gezocht) en daarnaast ook een vierdaagse excursie
-Educatieve binnenlandexcursies
-Bedrijfsbezoeken en bedrijfsgerelateerde excursies
-Een educatieve zomervakantie
-Een tweejaarlijks symposium
-Een tweejaarlijkse Aardwetenschappelijke Loopbaandag (hierbij is GeoVUsie een overkoepelend orgaan)
-Verschillende sportieve activiteiten zoals een zeilweekend, ons eigen ‘van Alebeek’toernooi (wat bestaat uit de ‘kroegsporten’: darten, klaverjassen, schaken en poolen), een voetbaltoernooi en een volleybaltoernooi.
-Een eigen programma gedurende de VU-introductieweekend, en rond eind-september een introductieweekend.
-Culturele activiteiten organiseren zoals een filmavond, bandjesborrel en bezoeken aan musea.
-Een groot jaarfeest: het Oktoberfest!
-Een jaarlijks (kerst)gala

Missie & Visie

GeoVUsie kent een aantal doelstellingen. De belangrijkste zijn een goede oriëntatie op het bedrijfsleven bieden en de sociale cohesie tussen de studenten te bevorderen. Om dit te bewerkstelligen organiseren het bestuur en de vele commissies een verscheidenheid aan activiteiten. Hiernaast is GeoVUsie verantwoordelijk voor de verkoop van boeken en veldwerkmaterialen, die we onze leden voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Overige Informatie

De ledencontributie is jaarlijks €5,00, hiernaast betalen Bachelorstudenten éénmalig €30,-. Masterstudenten die nog niet eerder lid waren, betalen éénmalig €10.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 21 februari 2020 om 12:50.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud