Studiegids » Studieverenigingen » FSV In Fiscalibus

FSV In Fiscalibus

FSV In Fiscalibus is een actieve vereniging aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit, die de belangen behartigt voor iedere student die affiniteit heeft met de fiscaliteit. Dit doen ze door middel van studiegerelateerde, wetenschappelijke en recreatieve activiteiten te organiseren. Een van de belangrijkste speerpunten daarbij is de afstand die bestaat tussen de leden van In Fiscalibus en de fiscaalrechtelijke praktijk te verkleinen. FSV In Fiscalibus wil voor alle studenten van de Nijmeegse Faculteit der Rechtsgeleerdheid een middel vormen voor toekomstoriëntatie op de fiscale praktijk. FSV In Fiscalibus beoogt tevens de aandacht voor het fiscale recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen te vergroten. Ook op sociaal punt wil FSV In Fiscalibus een middelpunt vormen. Zij beoogt haar leden, de docenten van het Nijmeegse fiscaalrechtelijke onderwijs en de fiscale praktijk ook op sociaal vlak nader tot elkaarte brengen. Zo is er maandelijkse een borrel in Café Faber, de eindejaarsactiviteit, een studiereis en sluiten we het jaar met een kerstdiner. Met dit alles is FSV In Fiscalibus dé studievereniging voor de fiscale student.

Informatie over FSV In Fiscalibus

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van FSV In Fiscalibus. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:23 juli 2009
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Fiscaal Recht aan de Radboud University
Aantal leden/contribuanten:130
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Café Faber
Bestuur / kantoorlocatie:Grotiusgebouw
Stad:Nijmegen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:-
Prijs contributie:17.5

Geschiedenis

Fiscale studievereniging In Fiscalibus (FSV In Fiscalibus) is in aanloop tot de start van de afstudeerrichting fiscaal recht als informele vereniging opgericht op 19 mei 2009 door Willem Biemans en Frank Biemans. Op 23 juli 2009 is FSV In Fiscalibus een formele vereniging met volledige rechtsbevoegdheid geworden. FSV In Fiscalibus vormt daarmee de jongste fiscale studievereniging van Nederland.

Activiteiten

FSV In Fiscalibus heeft een mooie mix van formele en informele activiteiten, waar het zwaartepunt ligt op de formele kant. Dit alles om de (master)-student voor te bereiden op hun fiscale carrière. Door het studiejaar heen worden er zo’n 10 kantoren bezocht, recruitmentdiners georganiseerd en tentamentrainingen gegeven door fiscalisten uit de praktijk. Voor de ontspanning is er maandelijks een borrel in Café Faber en worden er informele activiteiten georganiseerd, zoals een kerstdiner en een eindejaarsactiviteit. Een van de hoogtepunten is de jaarlijkse studiereis, waarin alles samenkomt, van kantoorbezoek tot sightseeing, niks ontbreekt. FSV In Fiscalibus is dan ook aan te merken als een hechte club waarin u meer dan welkom bent om uzelf naast de studie te verrijken met al het moois wat de vereniging te bieden heeft.

Missie & Visie

De vereniging heeft als doel: het behartigen der belangen van de studenten van de studie richting Fiscaal recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen en alle andere studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen die enig fiscaalrechtelijk onderwijs genieten.
Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van wetenschappelijke en recreatieve activiteiten die voor haar leden van belang zijn en voorts door alle andere wettige middelen in de ruimste zin van het woord.

Overige Informatie

Jaarlijks wordt er met alle fiscale zusterverenigingen het LOF georganiseerd: Het Landelijk Overleg Fiscalisten. Dit congres vindt elk jaar in een andere stad plaats. Tijdens de dag kun je verschillende lezingen bijwonen, kantoren ontmoeten, studenten uit andere steden ontmoeten en genieten van een heerlijke lunch en diner. De dag wordt daarna feestelijk afgesloten.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 14 juli 2019 om 16:23.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud