Studiegids » Studieverenigingen » Firapeel, Vereniging voor Mediëvistiek

Firapeel, Vereniging voor Mediëvistiek

Bij studievereniging Firapeel staat een veelzijdige benadering van de middeleeuwen centraal. Geschiedenis, (bouw)kunst en literatuur, maar ook religie, muziek en theater komen aan bod, liefst in hun onderlinge samenhang. Door het aanbieden van een gevarieerd programma wil de vereniging bijdragen aan de studie van de middeleeuwen en wil zij bovendien de informele contacten tussen mediëvisten bevorderen.

De vereniging is uitgegroeid tot een landelijk platform voor mediëvisten van allerlei pluimage. Onder haar ruim 200 leden telt zij studenten, alumni, docenten en andere mensen die geboeid zijn door de middeleeuwen.

Informatie over Firapeel, Vereniging voor Mediëvistiek

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Firapeel, Vereniging voor Mediëvistiek. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:23 januari 1984
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Voor mensen met een interesse in de middeleeuwen
Aantal leden/contribuanten:215
Url website:website
Prijs contributie:18

Geschiedenis

Firapeel is op 23 januari 1984 opgericht door studenten van de Vakgroep Nederlands van de toenmalige Rijksuniversiteit Utrecht (ruu).

Activiteiten

De afgelopen jaren organiseerde Firapeel excursies naar middeleeuws Brugge, Aken, Lissabon, Xanten en Canterbury. Ook fiets-kampeertochten in Groningen en Friesland naar romano-gothische kerkjes behoren tot het arsenaal aan activiteiten. Dichter bij huis bezochten leden van Firapeel al tentoonstellingen en stadswandelingen in Utrecht, Leiden en Dordrecht. Regelmatig organiseert de vereniging lezingen over diverse onderwerpen zoals de bouw van middeleeuwse kastelen, jaloezie en afgunst in de middeleeuwse Lage Landen en over Suster Bertken.

Missie & Visie

Een interesse in de middeleeuwen en op zoek naar gelijkgestemden? Vind ze op een laagdrempelige manier bij Firapeel!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 2 januari 2020 om 22:50.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud