Studiegids » Studieverenigingen » FC Sophia

FC Sophia

Sophia is de studievereniging van zowel Filosofie als PPS. Ons ledenbestand is een allegaartje van ambitieuze schrijvers, querulanten, PhD’ers, sjaarzen, mijmeraars, solipsisten, hedonisten, provincialen, randstedelijken; met afwisselend existentiële crises en lucide momenten.
Je ontmoet hier mensen waarvan je dacht dat ze niet konden bestaan en hebt hier gesprekken die je nooit voor mogelijk hield. (Een voorbeeld: “Hou jij ook van Italiaanse neo-Bogomilistische, in iambische pentameter voorgedragen spoken word?” “-Ja.”)

Informatie over FC Sophia

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van FC Sophia. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:30 november 1989
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Filosofie en PPS
Aantal leden/contribuanten:243
Sociëteit- of borrellocatie:Koffiehoek FFTR op E15
Bestuur / kantoorlocatie:E16.18a
Prijs contributie:10

Geschiedenis

In 1989 wordt de vereniging opgericht als FC Sophia. Men leze ofwel “Facultair Corps Sophia”, of “Filosofisch Corps Sophia”.

Activiteiten

Sophia organiseert verschillende activiteiten. Soms ligt daarbij de nadruk op het academische aspect, soms juist op het sociale. Denk hierbij aan: studiereizen, feesten, boekbesprekingen, filmavonden, excursies, liftwedstrijden, lunches, en bovenal borrels. Veel borrels. Stay hydrated.

Missie & Visie

Wij zijn er om je studietijd nóg waardevoller te maken, zowel binnen als buiten de collegezaal. Sophia faciliteert zowel vage bankgesprekken als academische openbaringen en je bent altijd van harte welkom deze mee te beleven op onze kamer in E16.18a!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 13 juli 2019 om 03:34.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud