Studiegids » Studieverenigingen » Favervuta

Favervuta

Favervuta werd op 6 mei 1969 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste tandheelkundige studievereniging van Nederland. De studievereniging zorgt niet alleen voor een gezonde dosis gezelligheid, maar wij helpen ook met de ontwikkeling van de studenten met workshops en lezingen naast de studie. In de afgelopen 50 jaar zijn er goede contacten gelegd met de verschillende tandheelkundige belangenverenigingen die er niet alleen voor de tandartsen zijn maar ook voor ons als student. Kortom redenen genoeg om lid te worden bij Favervuta.

Na zes jaar middelbare school en een vwo-diploma op zak is het de hoogste tijd voor het studentenleven. Er ligt een mooie tijd op de student te wachten, die gecombineerd wordt met de leukste opleiding van Nederland. Uit de vele opleiding die er in Nederland zijn is tandheelkunde een uitstekende keuze. Een mooi raakvlak tussen praktijk en theorie. De keuze voor tandheelkunde houdt ook in dat lange dagen op de faculteit geen uitzondering zijn, dit in tegenstelling met een hoop andere opleidingen. Tijdens deze lange dagen is het ook belangrijk om te genieten van het studentenleven want het is tenslotte de mooiste tijd van je leven. Favervuta, de grootste tandheelkundige studievereniging van Nederland, speelt daar een grote rol in voor de tandheelkunde en mondzorgkundestudenten op ACTA.

Het eerste contact met Favervuta zal zijn tijdens de introductie op ACTA. Tijdens de introductie maak je kennis met je jaargenoten, enkele docenten en de faculteit. Favervuta zal proberen het contact met verschillende jaren te vergroten. Om dit contact tot stand te brengen organiseert de studievereniging gedurende het studiejaar allerlei activiteiten waar alle ACTA studenten van harte welkom zijn en aan deel kunnen nemen. Als lid van Favervuta kan je met korting naar de activiteiten, krijg je één keer per jaar een Almanak met alle hoogtepunten van het afgelopen jaar, drie keer per jaar het verenigingsblad “De Boomdasjee”, korting op studieboeken en zijn je handen verzekerd. Naast al deze mooie voordelen worden er ook regelmatig workshops en interessante lezingen georganiseerd zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Mooie goodies en gratis elektrische tandenborstels van verschillende sponsoren, in je eerste en zesde jaar van je opleiding, zijn mooie bijkomstigheden bij deze workshops en lezingen. Activiteiten die georganiseerd worden lopen uiteen van bowlen, een wintersportvakantie tot een rally en een prachtig gala.

Afgelopen jaar is Favervuta 50 jaar geworden, het gouden Xe lustrum. Een jaar om nooit te vergeten, waar verbroedering tussen de studenten een hoogtepunt heeft gekend.
Favervuta is enorm trots op haar leden, die zichzelf kunnen ontplooien tot de tandarts van de toekomst en geniet van al het enthousiasme op de georganiseerde activiteiten.

Informatie over Favervuta

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Favervuta. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:6 mei 1969
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Tandheelkunde en Mondzorgkunde studenten
Aantal leden/contribuanten:1000
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:ACTA
Bestuur / kantoorlocatie:ACTA 1N-69
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:ACTA; Gustav-Mahlerlaan 3004Woensdag 16:15-22:00Donderdag 17:00-22:00
Prijs contributie:35

Geschiedenis

Activiteiten

– Karten
– Kerstdiner
– Schaatsen
– Bowlen
– Zaalvoetbal
– Hockeyclinic
– Wintersport
– Gala
– Rally
– Chilldag

Missie & Visie

Overige Informatie

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 februari 2020 om 12:49.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud