Studiegids » Studieverenigingen » F.D.L. Gibalaux

F.D.L. Gibalaux

Gibalaux is de studievereniging voor liefhebbers van de Franse taal en cultuur in Leiden. Wij zijn een kleine, maar hechte vereniging met een vijftigtal leden. Wekelijks organiseren wij leuke activiteiten in en rond het thema van Frankrijk, denk bijvoorbeeld aan interessante salonborrels en lezingen, maar ook borrels, pubquizen en tostiuurtjes. Ook gaan wij jaarlijks op reis: een grote reis in januari en een kleine reis in april. Voor nieuwe én oude leden trappen we het jaar af met een gibaweekend: een weekend vol activiteiten en gezelligheid. Want dat is wat centraal staat bij Gibalaux, een fijne groep mensen om leuke activiteiten mee te doen. On s’éclate tous ensemble!

Informatie over F.D.L. Gibalaux

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van F.D.L. Gibalaux. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1993
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten en liefhebbers van de Franse taal en cultuur
Aantal leden/contribuanten:50
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Van Wijkplaats 2, kamer 0.04
Stad:Leiden
Prijs contributie:20

Geschiedenis

In het jaar 1993 stichtten studenten Franse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden de studievereniging Gibalaux. De vereniging had als doel de verbroedering van de studenten Frans door middel van het organiseren van Frankrijk georiënteerde activiteiten, zoals reizen naar Frankrijk en wijnproeverijen, Franse boekverkopen en lezingen over het Franse politieke klimaat. In de zomer van datzelfde jaar hield dezelfde groep studenten Franse taal en cultuur een wedstrijd. Het was een zonovergoten zomer, dus de wedstrijd bestond uit fietsen naar Frankrijk! In groepjes van drie fietsten zij naar Frankrijk, en wie er in drie weken het verst zou komen, zou de naam van de studievereniging mogen bedenken. En het groepje dat het verst kwam, strandde helemaal in de zuidelijke regio Occitanië, in het dorpje Gibalaux Le Bas. Gibalaux afgekort werd toen de naam van de studievereniging.

Activiteiten

Gibalaux organiseert wekelijks leuke én educatieve activiteiten. Zo hebben wij regelmatig borrels, maar organiseren wij ook tostiuurtjes op ons hok, houden we boekverkopen en lezingen.

Het studiejaar gaat goed van start met een heus giba-weekend. Dit is een weekend voor eerstejaars en ouderejaars om de vereniging beter te leren kennen, bij te kletsen na een lange zomer en om leuke activiteiten te doen. Un début inoubliable! Verder gaan wij één keer in het jaar op grote reis. Deze reis gaat vaak naar Parijs, maar zeker niet altijd. In de lustrumjaren zijn we bijvoorbeeld ook naar Bordeaux en Lyon geweest! Het laatste reisje van een giba-jaar is de kleine reis: naar België, Noord-Frankrijk of gewoon lekker in Nederland: we maken er altijd iets moois van!

Naast de reisjes, borrels en lezingen werken wij ook regelmatig samen met andere verenigingen in Leiden om leuke activiteiten te organiseren en nieuwe mensen te leren kennen. Op andere dagen zijn ouders of VVV’tjes van harte welkom voor een gezellige dag in de sleutelstad en op wéér een andere dag zwoegen we met z’n allen keihard voor komende tentamens. Kortom: bij Gibalaux valt altijd iets te beleven!

Missie & Visie

Wij willen studenten met een passie voor de Franse taal bij elkaar brengen. Samen onze taalvaardigheid oefenen en leuke dingen doen. Een band opbouwen met gelijkgestemden en vooral heel veel lol hebben!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 februari 2020 om 07:16.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud