Studiegids » Studieverenigingen » Elektrotechnische studievereniging Scintilla

Elektrotechnische studievereniging Scintilla

De E.T.S.V. Scintilla is de studievereniging van de opleiding elektrotechniek aan de Universiteit Twente. De studievereniging is meer dan 50 jaar geleden opgericht, op 9 september 1965. Tegenwoordig heeft de vereniging zo´n 760 leden, waarvan 450 de studie elektrotechniek volgen.

Scintilla verzorgt de uitbreiding van de kennis van haar leden en probeert haar leden alvast in contact te brengen met het bedrijfsleven en hun hier op voor te bereiden. Dit doel werkt logischerwijs aan twee kanten, waardoor zeer veel bedrijven al reeds bekend zijn bij onze leden op het moment van afstuderen. Niet alleen aan het einde de studie is deze naamsbekendheid van belang, maar ook voor het opvullen van eventuele stageplekken.

Om het doel van de E.T.S.V. Scintilla na te streven, wordt binnen het bestuur elk jaar opnieuw een beleid uitgestippeld waarin de leden de hoogste prioriteit krijgen. Al met al een vereniging ván elektrotechniekstudenten vóór elektrotechniekstudenten.

Informatie over Elektrotechnische studievereniging Scintilla

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Elektrotechnische studievereniging Scintilla. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:9 september 1965
Status:Actief
Doelgroep / instituut:studenten electrical engineering, embedded systems en systems & control aan de universiteit Twente
Aantal leden/contribuanten:760
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Abscint, gebouw Zilverling op de universiteit Twente
Bestuur / kantoorlocatie:Zilverling E-204 op de universiteit Twente
Stad:Enschede
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Op werkdagen van 8:30 tot 18:00
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Op 9 september 1965 werd de Elektrotechnische studievereniging van de Universiteit Twente opgericht. Tijdens de oprichtingsvergadering werd de naam ‘Scintilla’ met grote meerderheid van stemmen gekozen tot de naam van deze studievereniging. De Elektrotechnische Studievereniging Scintilla was na twee studiegenootschappen de eerste studievereniging van de universiteit. De eerste activiteiten bestonden uit het organiseren van ‘vergaderingen’, waarop sprekers een lezing gaven en de leden elkaar konden ontmoeten. Inmiddels is de vereniging ruim 50 jaar oud, en heeft dit in 2015 met haar 10e lustrum gevierd.

Activiteiten

Naast alle serieuze taken die bij het studeren komen kijken verzorgd Scintilla ook een deel ontspanning. Zo zijn er regelmatig borrels, uitjes en andere activiteiten. Dit wordt allemaal gedaan vanuit het hoofdkwartier, de Scintilla kamer. Hier zul je vaak het bestuur en andere leden vinden die druk aan het werk zijn voor de vereniging en hun studie.

Scintilla heeft veel verschillende commissies die elk een eigen deel van de gezelligheid voor hun rekening nemen. Zo wordt er regelmatig geborreld onder leiding van onze eigen borrel-commissie; De Borrel. Het is echter niet zo dat wij altijd maar met een drankje in onze hand staan. Zo worden er door commissies zoals SCALA of speciaal voor de eerstejaars, door de Sjaarscie, ook fantastische activiteiten georganiseerd die kunnen varieren van een gezellige filmavond tot een fanatieke LAN-party.

Om iedereen al zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met de gezelligheid van Scintilla zetten wij ons ook in bij het organiseren van de faculteit Kick-In speciaal voor de nieuwe Electrical Engineering studenten. Mocht je benieuwd zijn naar het programma en/of benodigdheden voor dit deel van de Kick-In, kijk dan op de SKIC pagina.

Hopelijk zien we je snel bij één van Scintilla’s activiteiten!

Missie & Visie

De belangrijkste taak van Scintilla is het ondersteunen van de studenten gedurende hun studie en zorgen voor ontspanning naast hun studie. Deze taak valt grofweg uiteen in vier hoofdtaken:

– de praktische en theoretische kennis van de elektrotechnische wetenschap van de leden uit te breiden,
– de studiebelangen van de studerenden in de elektrotechniek aan de Universiteit Twente te behartigen,
– de goede gang van het onderwijs in de elektrotechniek te bevorderen,
– de onderlinge band tussen de leden te verstevigen;
welke op de volgende wijze gerealiseerd proberen te worden:

– het houden van bijeenkomsten en vergaderingen,
– het organiseren van en medewerking verlenen bij excursies,
– het plegen van overleg met de daarvoor in aanmerking komende organen van de Universiteit Twente in het algemeen en van de opleiding Elektrotechniek in het bijzonder,
– het uitgeven van technische geschriften en het bevorderen van de circulatie daarvan,
– het onderhouden van contacten met andere studieverenigingen,
– het onderhouden van andere contacten die in het belang zijn van de vereniging.
Om al deze taken te vervullen zijn er binnen Scintilla verscheidene commissies opgestart die elk een deel van deze taken proberen te vervullen. Al deze commissies worden door ruim 100 actievelingen draaiende gehouden. Deze commissies werken niet alleen met elkaar samen, maar ook met commissies van andere studieverenigingen, de faculteit en organisaties uit het bedrijfsleven.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 10:04.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud