Studiegids » Studieverenigingen » Economic Faculty association Rotterdam

Economic Faculty association Rotterdam

De Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) is een van de meest actieve en professionele studieverenigingen van Nederland. EFR biedt studenten een totaalpakket aan activiteiten aan; van het eerste introductieweekend voor eerstejaars tot aan recruitment evenementen met grote bedrijven voor master studenten. We organiseren activiteiten voor studenten van de Erasmus School of Economics, maar ook voor studenten van de Erasmus Universiteit als geheel. EFR biedt de goedkoopste boeken aan, ondersteunt studenten in de voortgang van hun studie en organiseert sociale activiteiten zodat studenten zich thuis kunnen voelen in Rotterdam.

Informatie over Economic Faculty association Rotterdam

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Economic Faculty association Rotterdam. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:10-03-1925
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Erasmus School of Economics
Aantal leden/contribuanten:7497
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Cafe Stalles
Bestuur / kantoorlocatie:GB-44, te Erasmus Universiteit Rotterdam
Stad:Rotterdam
Prijs contributie:5

Geschiedenis

In 1925 werd de vereniging opgericht met de naam ‘Vereniging voor Studentenbelangen’. In 1964 kreeg EFR haar huidige naam. In 1969 veranderde de structuur van de vereniging door de toetreding van disputen, die zich bezig gingen houden met het dienen van de belangen van de verschillende afstudeerrichtingen. In 1980 werd de EFR Business Week gestart, een evenement dat bestond uit conferenties met grote sprekers om studenten te inspireren. In 1997 werd in samenwerking met STAR (de faculteitsvereniging voor bedrijfskunde in Rotterdam) Erasmus Recruitment Days opgezet. Dit evenement is uitgegroeid tot het grootste on-campus recruitment evenement van Europa met meer dan 100 deelnemende bedrijven en twee weken aan evenementen. In 2015 werd het Erasmus Recruitment Platform opgezet, wederom in samenwerking met STAR, om studenten een continue aanbod van vacatures aan te bieden. In 2016 verwelkomende EFR Ban-Ki Moon op de Erasmus Universiteit om de World Leader Cycle Award in ontvangst te nemen. In 2019 wordt voor het eerst de Master Career Week georganiseerd door EFR.

Activiteiten

EFR organiseert evenementen voor elke student. Voor eerstejaars organiseert EFR introductieweekenden en borrels om elkaar beter te leren kennen. Voor oudere studenten biedt EFR workshops en trainingen aan. Voor studenten die op zoek zijn naar een baan organiseert EFR vele recruitment activiteiten voor oriëntatie. Tenslotte organiseert EFR elke vier jaar het EenVandaag lijsttrekkersdebat, open voor alle studenten van de Erasmus Universiteit.

Missie & Visie

De missie van EFR is een brug slaan tussen theorie en praktijk. De visie van EFR is dat elke ESE student zo goed mogelijk bediend moet worden, in welke fase dan ook.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 februari 2020 om 12:30.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud