Studiegids » Studieverenigingen » Digi Juridica

Digi Juridica

Digi Juridica is de facultaire studievereniging voor studenten van de juridische masteropleiding Internet, ICT en Intellectuele Eigendom en de internationale master International Technology Law. Door inhoudelijke en sociale activiteiten te organiseren, brengt Digi Juridica haar leden in contact met het bedrijfsleven en met elkaar. Studenten vergroten daarmee hun netwerk en krijgen een goed beeld van de juridische arbeidsmarkt.

Informatie over Digi Juridica

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Digi Juridica. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:December 2015
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Master Rechtgeleerdheid: Internet, ICT & Intellectuele eigendom en de master International Technology Law
Aantal leden/contribuanten:160
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Initium 2A02
Stad:Amsterdam
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Digi Juridica is in december 2015 opgericht als gevolg van een groeiende behoefte onder de studenten aan formele en informele, IE- en IT-gerichte activiteiten. Het initiatief is met veel enthousiasme ontvangen door studenten en docenten van onze faculteit, met wie Digi Juridica goede contacten onderhoudt. Sinds 2019 worden ook de studenten van de internationale master met open armen ontvangen en worden er naast Nederlandstalige, ook Engelstalige activiteiten georganiseerd.

Activiteiten

Er worden zowel studiegerelateerde als sociale activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan kantoorbezoeken, bezoeken aan adviesbureaus en andere (overheids)bedrijven. Vorig jaar is er bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan de Autoriteit Persoonsgegevens en ICT-Recht. Daarnaast worden er borrels gehouden en dit jaar zal er voor het eerst een studiereis worden georganiseerd.

Missie & Visie

Het verbinden van studenten met de arbeidsmarkt en met elkaar.

Overige Informatie

De contributie is 10 euro voor 2 jaar, maar dat kon ik niet in het vakje invullen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 februari 2020 om 12:39.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud