Studiegids » Studieverenigingen » Di-Et-Tri

Di-Et-Tri

Di-Et-Tri is de studievereniging van de opleiding Voeding & Gezondheid aan Wageningen University and Research. We hebben veel verschillende commissies die allemaal leuke activiteiten organiseren. Zowel studie gerelateerd als leuke borrels en feestjes. We helpen onze leden ook met het vinden van minors en stages binnen hun studie. We sturen onze leden elke week de Foodflash, dit is onze weekmail waarin een overzicht van alle activiteiten staat. Daarnaast kunnen commissies hierin advertenties plaatsen om nieuwe leden te zoeken. We hebben ook ons eigen verenigingsblad, de Health Issue, alle leden krijgen deze 4x per jaar.

Onze vereniging heeft een bestuur dat bestaat uit zes leden.
De voorzitter is er verantwoordelijk voor is dat alles goed verloopt binnen de vereniging.
De secretaris beantwoordt alle mails en hij/zij verstuurt de Foodflash naar alle leden.
De commissaris interne betrekkingen houdt goed contact met alle commissies binnen onze vereniging en hij/zij helpt ze waar nodig.
De commissaris externe betrekkingen houdt contact met sponsoren en andere personen buiten onze vereniging.
De commissaris onderwijs houdt contact met docenten van de vakgroep Humane Voeding en hij/zij helpt studenten met hun studievoortgang.
De penningmeester houdt de gelzaken van de vereniging in de gaten en hij/zij houdt ook het ledenbestand bij.

Informatie over Di-Et-Tri

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Di-Et-Tri. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1978
Status:Actief
Doelgroep / instituut:BVG en MNH studenten
Aantal leden/contribuanten:800
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Forum
Bestuur / kantoorlocatie:WUR Forum lokaal 110
Stad:Wageningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Wij hebben een lokaal in Forum, een universiteitsgebouw op de Wageningen campus. Dit is lokaal 110 en we noemen dit ‘het Hok’. We zorgen dat er elke dag minimaal 1 bestuurslid aanwezig is tijdens de middagpauze.Maandag: 13:30 – 14:00 uurDinsdag: 13:30 – 14:00 uurWoensdag: 12:30 – 14:00 uurDonderdag: 12:30 – 14:00 uurVrijdag: 13:30 – 14:00 uur
Prijs contributie:9.5

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1969. De WUR was toen nog bekend als de landbouw hogeschool. Het programma N XXIII werd toen opgericht, beter bekend als Humane Voeding. In die tijd was Di-Et-Tri nog geen officiële studievereniging, maar een groep studenten die een aantal activiteiten organiseerden.
De naam Di-Et-Tri komt van het nummer 23, dit was de vakcode voor Humane Voeding. Di-Et-Tri betekent letterlijk twee-en-drie in het Latijn. De eerste twee lettergrepen vormen samen ook diet (= voedingspatroon), wat ook kenmerkend is voor deze studie.

Vroeger had Di-Et-Tri een verenigingsblad genaamd ‘De Calorie’, dit blad was erg kritisch op onder meer docenten. Tegenwoordig hebben we de Health Issue, dit verenigingsblad is leuker en toegankelijker om te lezen.
In 1972 was er voor het eerst een Raad & Daad vergadering. De Raad & Daad focuste zich op de kwaliteit van de opleiding, net als tegenwoordig de Opcie (een van de commissies van Di-Et-Tri). Later werden Di-Et-Tri en de Raad & Daad samengevoegd, in september 1972 was Di-Et-Tri officieel een studievereniging. De vereniging had toen ongeveer 74 leden. Na een aantal jaar was er nog een scheiding binnen de vereniging en is Di-Et-Tri zoals wij het nu kennen ontstaan, daarom was de officiële oprichting in 1978.

Tegenwoordig doet onze vereniging het erg goed, we hebben ongeveer 800 leden en meer dan twintig commissies.

Activiteiten

Di-Et-Tri organiseert heel veel verschillende activiteiten. Hierbij kan je denken aan lezingen en excursies, maar ook aan gezellige avondjes weg of een lekkere lunch. Om je een goede voorstelling te kunnen geven staan hieronder een aantal van onze activiteiten van afgelopen jaar.

De grootste activiteit die wij elk jaar organiseren is de Voedingsweek, dit doen we om de verjaardag van de vereniging te vieren. Elk jaar kiezen we een nieuw thema en zit de week vol met leuke activiteiten en feestjes. De activiteiten van afgelopen Voedingsweek waren een debat met docenten, een pannenkoekendiner, een uitstapje naar Burgers’ Zoo, een Subway lunch en een leuk feest om het geheel af te sluiten.

We organiseren ook studie-gerelateerde activiteiten. Hierbij kan je denken aan een minor-markt, een stage-avond, een thesismarkt en allerlei lezingen en excursies die door de Lezingen & Excursie commissie worden georganiseerd.

Tijdens de zelfstudieweken denken we ook aan onze leden. We organiseren dan een koffiepauze, zodat de leden even pauze hebben van het harde studeren.

We organiseren ook actievere activiteiten, dit wordt door de Akcie (de activiteitencommissie) gedaan. Afgelopen jaar zijn we wezen lasergamen, schaatsen en naar een trampolinepark geweest.

Daarnaast zijn er ook speciale activiteiten voor de eerstejaars, zodat ze elkaar allemaal wat beter leren kennen. Voorbeelden hiervan zijn de eerstejaarslunch, het eerstejaarsdiner, een filmavond, een pubquiz en nog veel meer andere leuke activiteiten die voornamelijk worden georganiseerd door de eerstejaarscommissie binnen Di-Et-Tri.

Er zijn nog veel meer verschillende activiteiten die het afgelopen jaar georganiseerd zijn, maar dit is te veel om op te noemen. Het overzicht van de activiteiten is altijd te vinden op onze website!

Missie & Visie

Wij vinden het belangrijk om al onze leden een zo leuk en memorabel mogelijke studententijd te bieden. Daarnaast willen we ze graag verder helpen met hun toekomst en persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden meer dan twintig commissies die samen meer dan zestig activiteiten per jaar organiseren. Leden hebben de mogelijkheid om lid te worden van een commissie of het bestuur van de studievereniging en zo zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Ook helpen we onze leden met het opdoen van ideeën voor stages en een baan. Binnen onze vereniging heeft iedereen de kans om actief bezig te zijn en veel nieuwe mensen te leren kennen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 09:27.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud